Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

TRIJUMF BORCA ZA ZANIMLJIVU ZAVRŠNICU PRVENSTVA Leskovčani pobedili ekipu Niša i zakomplikovali finiš takmičenja

Dragan Panajotovic

Objavljeno

,

Ekipa Borca unela živost u finiš prvenstva (Foto: Borac 016)

Pažnja košarkaške javnosti na jugoistoku Srbije je minulog vikenda bila usmerena na meč 22. kola istočne grupe Prve muške regionalne lige u Leskovcu između drugoplasiranog Borca i prvoplasiranog Niša. Posle velike borbe slavila je domaća ekipa sa 95:83.


NBA: Kvota na pobedu Golden Stejta protiv Majamija u našoj kladionici je 1.75. Utakmica počinje u 00:30. 


U pobedi leskovačke ekipe istakli su se David Dojčinović sa 28 i Nemanja Stanković sa 25 poena. U Nišu je Milan Surlić utakmicu završio sa 26, a Svetozar Stamenković sa 23 poena. Pobedom su Leskovčani doveli do situacije da će poslednja četiri kola takmičenja da budu izuzetno uzbudljiva jer sada tri ekipe na vrhu tabele imaju isti učinak, po 20 pobeda i dva poraza. To su rivali sa utakmice iz Leskovca, Niš i Borac, ali i ekipa Konstantina koja je u Čairu ubedljivo savladala ekipu Dimitrovgrada – 90:52.

Najefikasniji na derbiju – David Dojčinović iz vremena dok je nosio dres Konstantina  (Foto: OKK Konstantin)

Niš i dalje ima prednost u odnosu na Borac i Konstantin zbog bolje koš razlike u međusobnim duelima. U pretposlednjem kolu na programu je utakmica Konstantina i Borca u Nišu, tada će jedan od njih da ispadne iz borbe za prvo mesto, a drugom preostaje da se nada još jednom kiksu ekipe Vladimira Đorđevića koja je od samog početka takmičenja na liderskoj poziciji.

PLJUŠTALE KAZNE U NIŠU

Od ostalih utakmica 22. kola izdvojio se duel u Nišu između domaćih Ratnika i Topličanina iz Prokuplja. Ratnici su košem Nemanje Jocića na šest sekundi pre kraja meča stigli do pobede nad Prokupčanima – 94:93. Tom pobedom se tim Saše Damnjanovića učvrstio na četvrtom mestu na tabeli. Utakmicu je obeležio i veliki broj prigovora i tehničkih grešaka, Ratnicima će kasa da bude praznija za 12, a Topličaninu za 36 hiljada dinara. Ekipa iz Prokuplja je u zapisnik posle utakmice unela prigovor na sudijsku odluku za koju misle da je direktno uticala na rezultat, ali je prigovor komesar takmičenja odbacio kao neosnovan. Ipak, sudije tog meča su od delegata dobile lošu ocenu i kažnjene su sa dve utakmice nedelegiranja.

Panteri iz Vranja su bili najefikasnija ekipa 22. kola, uspeli su da pobede na gostovanju u Aleksincu ekipu Napretka sa 119:75. U jednom od niških gradskih derbija Trijumf je savladao ekipu OKK Juniora s 73:68. Marinos je slavio na gostovanju u Knjaževcu, pobedio je sa 99:78, dok je domaći teren odbranila Jablanica, ekipa iz Medveđe je bila bolja od zaječarskog Bina – 68:52.

1 komentar

1 komentar

  1. Do godine u .....

    27.03.2024. at 00:24

    u Leskovcu u zadnjoj cetvrtini ulaze Lebron,Jordan,Scoti Pipen,vaskrsavaju Kobija i Borac u furioznoj zavrsnici dobija utakmicu….,pa onaj ko nije bio na toj utakmici bi mozda i poverovao u to.Ali nije ni to problem,svaka cast momcima iz Borca na borbenosti,zalaganju,zelji da pobede i igraju dobru kosarku (sto i jesu),ovde je problem u onom istom sto se desilo i na utakmici sa Konstantinom u Nisu,a to je faktor ucesca sudija u krajnjem rezultatu.Na ovom istom portalu je ona bruka iz Nisa opravdana kao “nivo sudjenja shodno nivou takmicenju”,a sta cemo sa ovom utakmicom?Jedan od sudija koji je ucestvovao u sramoti u Nisu ponovo delegiran za ovaj derbi u Leskovcu.Pa verovatno je taj koji vrsi delegiranje sudija blago ometen u razvoju i ne zasluzuje da se bavi tim poslom ili mozda ima i neki drugi razlog zasto je to tako.Steta je da sudije budu centralne figure i jednog i drugog derbija,steta je da pravdamo nameru neznanjem,steta je da svi cute i da nema bilo kakvih sankcija.Ocekujem da isti sudija sudi i derbi predzadnjeg kola,pa sto ne bi,svi cute,a on mozda nesto i nauci.Momcima iz Borca i Konstantina svaka cast,nije vama upucena kritika,niti se niti jednim slovom vama umanjuje uspeh i pobeda,ovo na sta ja ukazujem sutra ce vama da se desi a kada vi budete ukazivali na ovakve propuste ostace bez reakcije bilo koga,zato se to i vas sada tice,ne sutra sada.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.