Budimo u kontaktu

LIGA EVROPE

RAZLIKA U KLASI TSC igrao koliko je mogao, ali ovo je neki drugi nivo fudbala…

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Veljko lić i Nemanja Petrović na utakmici u Frajburgu (Foto: Beta/AP)

Hrabro se borila ekipa sa severa Bačke tamo, podno Švarcvalda gde izvire ista reka koja protiče i kroz Bačku Topolu – Dunav. Igrala je koliko je mogla pred moćnim domaćinom. I očekivano ubedljivo pala: Frajburg – TSC 5:0 (1:0).


Italija: Na meču Sasuolo – Salernitana, naša kladionica nudi kvotu 2.40 za igru 1&3+.


Horor kroz koji je prolazio tim Žarka Lazetića u uvidu meča najbolje opisuju brojke. Veljko Ilić je u tom delu utakmice briljirao na golu, a domaćin je samo za uvodnih 12 minuta izveo šest kornera. Svaku opasnost su uspeli da otklone igrači srpskog tima, ali nisu uspevali ni da priđu golu domaćina.

ILIĆ VIŠE NIJE MOGAO

Odolevali su do 24. minuta kada je jednu, naizgled bezazlenu situaciju u gol pretvorio Rel. Našao se 21-godišnji Nemac u srcu kaznenog prostora, bio je to nesporazum u najužoj odbrani i do tada odlični Ilić nije mogao ništa.

Rel postiže prvi gol (Foto: Beta/AP)

Ista slika viđena je i u sledećih dvadesetak minuta, a sreća je spasila Topolčane u nadoknadi. Lopta je ponovo stigla do Rela, ovog puta je sevnula levica, a lopta je završila na desnoj stativi. Poluvreme je zatvorio Antonić herojskom odbranom kada je Ilić već bio savladan.

Kada se sve sabere, bio je to idealan scenario za vrlo slabi TSC u prvih 45 minuta. Bilo je bolje do sada, čak i u Londonu, protiv moćnog Vest Hema.

Opredelio se Lazetić za izmene i jedna od njih umalo da donese promenu brojki na semaforu. Ćirković se našao u prilici u 48. minutu, pucao, a do tada besposleni Atubolu je uspeo da odbrani. Sledeći pokušaj u režiji Vulića bio je znatno lakši plen za golmana domaćeg tima.

NADMOĆ DOMAĆINA U NASTAVKU

Međutim, bilo je stvar trenutka kada će očigledna tehnička nadmoć da dođe do izražaja. Nemački tim je tek malo dodao gas, presingom osvojio loptu na 25 megara od gola srpske ekipe, a Egeštajn je ostvario pokaznu vežbu kako se takva situacija pretvara u pogodak.

Razliku u klasi i poimanju fudbala dovoljno je odslikala scena iz 69. minuta. Odlični levi bek Vajshaupt bio je bolji, snažniji i spretniji od, ruku na srce, neveštog Đorđevića, osvojio loptu i lako matirao Ilića.

Na isti način je Frajburg postigao četvrti gol. Oduzeta lopta, školski pas za Adamua i laka realizacija na bližu stativu – 4:0.

Izabranici Žarka Lazetića su jedva čekali kraj. Međutim, morali su da istrpe još tri minuta nadoknade. Tokom tog perioda je Japanac Doan stavio tačku na meč.

Detalj sa utakmice (Foto: Beta/AP)

FRAJBURG – TSC 5:0 (1:0)

Strelci: 1:0 Rel 24, 2: Egeštajn 54, 3:0 Vajshaupt 69, 4:0 Adamu 80, 5:0 Doan 90+2. Stadion: Evropa- park.

FRAJBURG: Atubolu – Ginter, Linhart (od 78. Kubler), Gilde – Sidilija, Egeštajn, Hofler, Vajshaupt (od 70. Makengo) – Rel (od 58. Gregoršič), Grifo (od 79. Adamu), Holer (od 70. Doan).

TSC: Ilić – Đorđević, Stojić, Antonić (od 73. Cvetković), Petrović – Vlalukin (od 46. Ćalušić), Kuveljić (od 46. Ćirković), Vulić, Đakovac (od 67. Radin) – Milovanović, Jovanović (od 67. Pantović).

1 komentar

1 komentar

  1. Nino

    09.11.2023. at 22:56

    Uzeli bod u rupi,to je vazno ,nadam se da ce i Zeljo u subotu ,sutra uz Barsu svim srcem ,Zeljko kad hoce da j… igra sa stokom 2 puta u 3 dana 🤍🖤🤍🖤

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.