Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

TUŽNI ISTOK Nova “Kraljevica” se gradi, a Timok ispao u četvrti rang! Dubočica novi lider Srpske lige

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Postavljanje veštačke trave na "Kraljevici" (Foto: Stadioni i arene/Printscreen)

Tri kola pre kraja sezone, smena na vrhu tabele! Dubočica je pobedila Jagodinu, ali i iskoristila poraz pirotskog Radničkog u Popovcu, pa je ponovo na čelu istočnog karavana Srpske lige.


Na meču Radnički Niš – Spartak S, naša kladionica nudi kvotu 2.95 za igru 1&D2+.


Leskovčani su minimalnim rezultatom savladali Jagodinu u meču odigranom u Mrštanu, gde dočekuju svoje goste otkada je počeo da se pravi novi stadion u njihovom gradu. Trenutak odluke dogodio se u 56. minutu kada je mladi Filip Stojev glavom zatresao mrežu Jagodine i razgalio brojne navijače Dubočice.

“JAD, BEDA I TUGA”

Dan kasnije Radnički je gostovao u Popovcu i doživeo bolan poraz od Budućnosti – 3:2. Nakon utakmice trener Piroćanaca, Goran Lazarević, kratko je rekao: “Jad, beda i tuga, velika tuga za našim umrlim fudbalom“. Inače, Popovčani su došli u vođstvo iz penala u ranoj fazi utakmice, a malo posle toga ostali su sa igračem manje, pa se već tada naslućivao konačan ishod.

Do kraja sezone ostalo je da se odigraju još tri kola i Dubočica sve drži u svojim rukama. Od preostalih devet, dovoljno je da osvoji sedam bodova i na taj način obezbedi da se prvoligaški fudbal sledeće sezone igra na novoj “Dubočici” u Leskovcu.

Malo severnije, u Zaječaru, ne da se neće igrati prvoligaški, nego ni srpskoligaški fudbal! Kako stvari stoje, na novoj “Kraljevici” naredne sezone gledaće se mečevi Zone Istok, ukoliko ne dođe do nekog preokreta koji i nije previše vezan za fudbal i sportske rezultate ostvarene na terenu.

ZAJEČARCIMA NI TEORIJA

Još jednim ubedljivim porazom Timok 1919 je izgubio i teoretske šanse da sačuva status srpskoligaša. Bolji od Zaječaraca bili su fudbaleri Topličanina iz Prokuplja – 3:0. Zaječarci su ove sezone u 27 kola pobedili samo pet puta i uz Car Konstantin predstavljali su najlošiji tim lige!

I onda dolazimo u situaciju da se (po ko zna koji put) zapitamo: na osnovu čega su birani gradovi gde se grade ovi velelepni stadioni?! Već smo pisali o Loznici, tamošnji istoimeni klub ispao je u Srpsku ligu, a u Zaječaru je primer još drastičniji – Timok je ispao u četvrti rang takmičenja!

Prosto, niko ko trezveno razmišlja ne može da veruje da će se na ovim prelepim stadionima igrati fudbal u trećem i četvrtom po kvalitetu rangu srpskog fudbala! Novac koji se izdvojio za gradnju ovakvih objekata, u tom slučaju, bio bi bačen u bunar, celokupni projekti postali bi potpuno besmisleni, a situacija dovedena do apsurda istorijskih razmera.

KO ĆE GDE DA IGRA?

Inače, za razliku od stadiona u Loznici i Leskovcu, malo kasne radovi na novoj “Kraljevici”, na kojoj se završava postavljanje specijalne podloge i veštačkog sloja trave. Za nekoliko nedelja i ovaj objekat kapaciteta oko 8000 gledalaca, koji je po UEFA 4 standardima, biće spreman za upotrebu.

Ostaje da vidimo ko će na njemu da igra, kao i koji rang. Za Loznicu znamo, a obzirom da će na njemu sledeće sezone kao domaćin sigurno igrati Čukarički. Postoje priče i nezvanične najave da bi superligaški fudbal mogao da se igra i u Leskovcu sa niškim Radničkim kao domaćinom, jer uskoro kreću radovi na “Čairu”, ali to još uvek nije potvrđeno.

O zaječarskoj “Kraljevici” niko ništa ne govori. Bar ne još uvek.

7 Komentara

7 Comments

  1. Fcrs

    22.05.2023. at 12:14

    Pa kad se pitalo zašto su izabrani ti gradovi za gradnju stadiona odmah su određeni skakali da je bitno da se gradi bla bla. Nije bitno samo da se gradi nego gde i da li će to biti funkcionalno ali nažalost kod nas je sve kontra.

    • Isus

      22.05.2023. at 14:11

      Da, samo treba sve u Bg,NS,Niš, Kragujevac itd.

      • Не се бригај!

        22.05.2023. at 22:16

        Татко ће ти купи некој тим, попут ФК Трговачки из БГ-а(што ће се сигра у Лозницу), па ће си гледате најбоље лоптање на ново игралиште, БРЕЕЕЕ! Имамо ми још “суперлигаши” без одговарајуће игалиште. Ће се котрља крпењача и у тај Зајечар… Мисли бре перецедник на све могуће варијације, затој нема време ни да спије.

  2. Dalibor

    23.05.2023. at 08:29

    Samo napred Dubočice !!!

  3. Petar

    23.05.2023. at 09:21

    Izguraše Dubočicu u viši rang, sve se u srpskom fudbalu završava u kancelarijama saveza, ništa teren, sve se unapred zna

  4. Cokisa

    23.05.2023. at 09:57

    Tužno je to što će se napraviti nekakve fuzije i svi će oni igrati super ligu. Ako on kaze proširiće ligu i na 30 klubova. Tuzan je ovaj naš fudbal.

  5. Zoran Alexinac

    23.05.2023. at 12:38

    Ne razumem komentare……..pa 11 smo liga u Evropi !!!
    Dva tima u LŠ
    Možda UEFA lažira listu ?
    Dve nam ne valja cccccccccc

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.