Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

ŠTA JE, SADA, OVO? UEFA dozvolila Mađarima zastavu na kojima ima i delova Srbije! Sram vas bilo!

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Navijači Ferencvaroša na meču sa Crvenom zvezdom (Foto: Starsport)

UEFA se, kao, stalno bori da sa stadiona izbaci bilo kakvu politiku, a istovremeno je dozvolila navijačima da koriste zastavu “Velike Mađarske”!? Evropska fudbalska federacija zavnično je odobrila zahtev Fudbalskog saveza Mađarske, koji nikako neće da se svidi ni ljudima u Srbiji, ali ni u Rumuniji…


EVROLIGA Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak (19.00) dočekuju Baskoniju, a u MaxBetu kvota na “keca” je 1.72.


Ovakve zastave moći će bez problema da se pojavljuju na stadionima i neće da budu tretirani kao politički simboli. Na njima je mapa koja predstavlja nekadašnju teritoriju Mađarske, čiji delovi danas pripadaju baš Srbiji, ali i Sloveniji, Rumuniji, Ukrajini, Hrvatskoj, Slovačkoj i Austriji. Te teritorije su posle Prvog svetskog rata pripojene pomenutim državama u okruženju.

FSM je zatražio jasnu odluku od UEFA i FARE u vezi sa dozvolim za prikazivanje istorijskog simbola. Prihvatajući naše argumente, ove dve organizacije su priznale da ovde nema rasističkog ponašanja. Međutim, to se ne odnosi na dodatne simbole i natpise, kao i pesme navijača – navodi se u saopštenju FS Mađarske.

Srbija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje počinju u petak, u grupi i sa Mađarskom, koju će da dočeka 7. septembra u Beogradu, dok u Budimpešti gostuje 14. oktobra.

Iz Rumunije su se odmah javili, uglavnom političari, i poručili da je ovakva odluka nedopustiva i da UEFA i FARE uopšte nisu imali prave informacije i da ne znaju istorijsko značenje tog simbola.

PROČITAJTE JOŠ:

POTVRĐENO PISANJE MAXBET SPORTA Iskusni stručnjak preuzeo Lučance: Znam gde je problem

Forsiranje talenata se isplati, četvrtina mladih reprezentativaca “vezana” za jedan klub

9 Komentara

9 Comments

  1. Mhm

    22.03.2023. at 10:28

    Vreme je za zastavu Dušanovog carstva!!!!

  2. Motilo

    22.03.2023. at 10:34

    UEFA Mafija UEFA Mafija UEFA Mafija UEFA Mafija UEFA Mafija UEFA Mafija

  3. Hop

    22.03.2023. at 10:38

    Šta se čudite pa priznajemo Kosovo i Metohiju to je sve domino efekat. Mnogi očigledno ne razumeju neke stvari

  4. Neko iz mase

    22.03.2023. at 11:11

    Najbolji odnosi sa mađarima u istoriji!Tako kaže presednik.

  5. 5XXL

    22.03.2023. at 11:37

    PREDSEDNIČEEE, UZE TI PRIJATELJ VOJVODINU😆?Ode Kosovo Šipcima,Mađari uzeše VOJVODINU,a NISU ni 1/4 stanovništva,A SRBE SU I ONI SVELI NA PUKU STATISTIKU, PA NAM SAD ŠATRO DAJU “PRAVA” KAD NAS VIŠE NEMA NI U TRAGOVIMA,JER JE POLA MILIONA SRBA BRUTALNO ASIMILIRANO,A MI NJIMA SVA PRAVA!? ALI NE SAMO TO, NEGO IM SE SAMI NUDIMO KAO OVCE ZA ‘KLANJE”?! ISTA PRIČA I S RUMUNIMA,ZATIRU NAS SVI REDOM I U RUMUNIJI SMO KAO I U HRVATSKOJ SVEDENI NA STSTISTIČKU GRŠKU! SJAJNO ,SJAJNO PREEDSEDNIČE! ALAL VERA! OĆEŠ LI ORBANA PITATI ZAŠTO LAPA CELU VOJVODINU? LAPNUO JE I CELU NDH, DODUŠE I CELU SLOVAČKU I POLA RUMUNIJE AL TO NIJE NAŠA BRIGA!!!,AALL, VOJVODINU,AAA??? ZAŠTO NE I VOJVODINU ONAKO FRIENDLY!? PITAŠ LI GA ZAŠTO,AKO JE PRIJATELJ??? ODE LI SNS???BOGME ZAIGTALA MEČKA! KOSOVO,VOJVODINA OD PRIJATELJA!?

  6. DRAGOLJUB i SRBOLJUB

    22.03.2023. at 12:02

    MAĐARSKI FUDBSLSKI PROJEKTI PO REGIONU??? U SLOVAČKOJ, SRBIJI, RUMUNJI?! DUNAJSKA SREDA,TSC BAČKA TOPOLA,ARAD??? SLUČAJNO,MMM!??? 😆😆😆😆

  7. Dr Terzinjo

    22.03.2023. at 12:19

    Sta je to samo zastava,ma ajte molim vas,pa kod nas m2 stana 3000 e zgrada 82 radjena,to je bitno,sta je ovo zastava samo,ma ajte molim vas.To su Nasi prijatelji,rece duh sto lebdi nad Rajkom.

  8. 077

    22.03.2023. at 16:35

    Nebitna vest,kome smeta zastava ,Srbija je priznala Kosovo

  9. Предраг

    23.03.2023. at 13:37

    Што палите ватру без потребе. Пре 100 година је то био мађарски део Аустроугарске и Мађари су поносни на тај период а и доста Мађара и даље живи на тим територијама. Замислите да вам неко приговара ако ставите мапу Душанове Србије на заставу. Охладите главе.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.