Budimo u kontaktu

KATAR 2022

Ukrajinski klub traži da se Iran izbaci sa Mundijala

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Irana (Foto: Beta/AP)

Fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka zatražio je od Međunadorne fudbalske federacije (FIFA) da izbaci Iran sa Svetskog prvenstva u Kataru zbog navodne vojne podrške te zemlje ruskoj invaziji.


ARGENTINA: Od 20:30 igraju Barakas – Njuels, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.70. 


Direktor Šahtjora :Sergej Palkin je u saopštenju optužio Iran za direktno učešće u terorističkim napadima na Ukrajince i pozvao FIFA i celu međunarodnu zajednicu da reprezentaciju te zemlje odmah izbaci sa Svetskog prvenstva.

– Dok se iranski lideri budu zabavljali gledajući kako njihova reprezentacija igra na Svetskom prvenstvu, Ukrajince će ubijati iranski dronovi i rakete – rekao je Palkin.

On je istakao da bi reprezentacija Ukrajine trebalo da igra na Svetskom prvenstvu umesto Irana.

To bi bila istorijski i sportski opravdana odluka – dodao je Palkin, dan pre gostovanja Šahtjora ekipi Seltika u Ligi šampiona.

Bela kuća je u četvrtak saopštila da SAD imaju dokaze da su iranske trupe direktno angažovane na terenu na Krimu podržavajući ruske napade dronovima na infrastrukturu Ukrajine i civilno stanovništvo.

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kirilo Budanov rekao je u intervjuu objavljenom u ponedeljak da su ruske snage od subote koristile oko 300 dronova iranske proizvodnje i da su naručile još. Rusija i Iran negirali su da su korišćeni dronovi iranske proizvodnje.

Fudbalska reprezentacija Irana je smeštena u Grupu B na Svetskom prvenstvu sa selekcijama Engleske, SAD i Velsa, koji se plasirao u Katar pobedivši upravo Ukrajinu u baražu.

Svetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 20. novembra do 18. decembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan opet izdao saopštenje: Sve se radi kako bi se jedan klub, koji je u očajnoj formi, spasao gubitka bodova! Tražićemo kaznu za Javor zbog klevete

Petrić: Sudije čekale da se završi utakmica u Nišu, verovatno im je bilo interesantno

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.