Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

UMALO PUKLA BRUKA Šta se dešava sa Hrvatskom? Izraziti autsajder joj zadavao ozbiljne probleme

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Dario Šarić (Foto: FIBA)

Neizvesna završnica se dogodila tamo gde je niko nije očekivao. Ekipa koja u svojim redovima ima više NBA igrača jedva je izašla na kraj sa košarkaški egzotičnom reprezentacijom.


EVROPSKO PRVENSTVO: Od 21 igraju Ukrajina – Italija, a u kladionici MaxBet je kvota na igru H2 1.87. 


U jednoj od utakmica Evrobasketa, u sklopu C grupe, Hrvatska je uz dosta poteškoća uspela da savlada Estoniju. Koliki je otpor baltička zemlja pružila jadranskoj pokazuje i konačan rezultat – 73:70.

Pobednička ekipa jeste uglavnom vodila, ali je ta njena prednost gotovo uvek bila minimalna, a zahvaljujući nesmotrenim greškama Darija Šarića umalo od gotovog napravila veresiju.

Naime, rođeni Šibenčanin je u samoj završnici izgubio loptu u napadu kojim je mogla da bude stavljena tačka na susret, da bi odmah potom napravio faul pri šutu van linije 6.75 metara, pa je Estonija dobila veliku šansu da se vrati.

Ipak, na sreću po “kockaste”, oni su se dosta bolje snašli u penal završnici, te su osvojili veoma važna dva boda u borbi za plasman u osminu finala.

Najefikasniji u redovima Hrvatske je bio Karlo Matković sa 17 poena, dok je Dario Šarić imao 15, uz 12 skokova. Sa druge strane je standardno najbolji bio Sim Sander-Vene sa 18 poena. Pratio ga je Majk-Kalev Kotsar sa 17.

PROČITAJTE JOŠ:

SKANDAL! Teodosićev brat brutalno izvređao Svetislava Pešića (VIDEO)

SVE JE SKANDALOZNO Teške optužbe Atamana na račun organizacije: Policija nas je napala!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.