Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

UŽICE U TRANSU Sloboda se vratila u Prvu ligu, “gorelo” na stadionu i na ulicama (FOTO+VIDEO)

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Fudbaleri Slobode i navijači slave ulazak u PLS / Foto: Facebook.com/gfksloboda

Pred gotovo 5000 gledalaca na stadionu koji od prošle godine nosi ime legendarnog Radomira Antića, fudbaleri Slobode pobedili su RSK 3:0 i vratili Prvu ligu u Užice!


LIGA NACIJA Portugalija od 20.45 dočekuje Švajcarsku, a kvota na igru 1-1 u kladionici MaxBet je 2.75.


Videlo se da je kvalitet na strani crveno-crnih jer ekipa iz Rabrova nije mogla da se ozbiljnije odupre raspoloženom domaćinu. Predvođena nekolicinom veoma iskusnih igrača Sloboda je gospodarila terenom i došla do pobede koja je vraća na veliku scenu posle tri godine igranja u nižim rangovima.

Goste je načeo sjajni Miloš Janković, prednost je duplirao Stefan Tripković, nekadašnji omladinski reprezentativac, a tačku na “i” stavio Filip Arsenijević kome je ovo bila i oproštajna utakmica u karijeri. Da je najbolji strelac lige Bojan Gajić iskoristio jedanaesterac, pobeda bi bila i ubedljivija. Međutim, niko na stadionu nije bio zadovoljan, slavilo se odmah posle utakmice, ali i do duboko u noć. Užice je ponovo na fudbalskoj mapi Srbije, Prva liga se vratila u grad na Đetinji!

Tragičari sezone su fudbaleri Sloge iz Požege. Kao i u nekoliko prethodnih, tako su i u većem delu ove sezone bili na čelnoj poziciji, ali nisu izdržali do kraja. Iako imaju isti broj bodova sa komšijama iz Užica, Požežani su završili na drugom mestu zbog lošijeg međusobnog skora. U poslednjem kolu savladali su Rađevac rezultatom 3:0, ali to je bila pobeda bez trunke slavlja i sa puno gorčine. Naravno da nije tragedija igrati Srpsku ligu, ali ovo već postaje deprimirajuće za sve simpatizere Sloge. Tračak nade da ipak mogu do Prve lige predstavlja činjenica da je Žarkovo već odustalo od igranja u tom rangu, pa će uskoro nadležni organi odlučiti koji klub administrativnim putem dolazi na upražnjeno mesto.

Iz Srpske lige Zapad u niži rang ispali su Trepča, RSK i Budućnost iz Arilja, koja je završila ispod crte zbog oduzimanja dva boda od strane disciplinske komisije. Tako se kroz “iglene uši” provukla Sloga iz Kraljeva koja je prošle godine igrala u Prvoj ligi, ali se očigledno nalazi u velikoj krizi.

Srpska liga Zapad, 30. kolo:

Sloboda – RSK 3:0
Sloga Požega – Rađevac 3:0
Budućnost – Jedinstvo 0:2
Sloga BB – Sloga Kraljevo 3:0
Sušica – Smederevo 2:1
Takovo – Mačva Bogatić 1:3
Trepča – Real 0:2
Borac – Mladi radnik 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.