Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

VAJDA: Saradnja sa Novakom je završena mnogo ranije, nismo se složili oko učešća u Tokiju!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Marijan Vajda nije više trener Novaka Đokovića (Foto: Starsport)

Marijan Vajda nije više trener Novaka Đokovića. Srbin i Slovak su se zvanično rastali pre nekoliko dana, ali ne sarađuju duži vremenski period.


ŠPANIJA Alaves u petak od 21 čas dočekuje Sevilju, a kvota na “dvojku” u kladionici MaxBet je 2.00.


Bar tako tvrdi Marijan Vajda. Slovački trener je objasnio zbog čega je tek sada objavio da ne radi više u stručnom štabu Novaka Đokovića.

Zvanično smo se rastali posle turnira u Torinu, iako je sve bilo izvesno posle finala US opena u septembru. Novak nije osvojio 21. grend slem, pošto je izgubio od Danila Medvedeva. Njegov tim je trebalo da objavi tu informaciju, ja sam ostavio to njima. Decembar je bio haotičan, tada nije bilo pravo vreme da se objavi vest – rekao je Vajda za “Sport.šk” i dodao:

Kada sam razgovarao sa vama tokom Australijan opena, nisam želeo da govorim o tome, pošto je bio deportovan. Ne bi bilo pošteno poslati takvu poruku tada. Ipak, njegov agent je mogao da objavi informaciju pre ili tokom turnira u Dubaiju. Onda je javnost saznala za to, pa smo Novak i ja morali brzo da objavimo saopštenje iz novembra.

Problem je nastao oko učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju. Vajda je bio protiv toga da Novak Đoković putuje u Japan, već da se spremi za US open i dostigne što niko nije (tačnije sada jeste Nadal osvajanjen 21. grend slem trofeja).

Odlučili smo nekoliko meseci posle Igara u Tokiju. Posle osvojena tri grend slema, nije sve išlo tako glatko od kraja jula, a onda je sve kulminiralo u Njujorku, gde je stao na korak do velike slave. On je ostao bez snage u finalu, jer se previše dao na Olimpijskim igrala. Ja nisam bio za to da ide u Tokio. Razumeo sam koji je njegov cilj, želeo je da osvoji zlato za Srbiju, ali nije uspeo, a posledice su se osetile u Njujorku. Zbog toga što nije vakcinisan, ove sezone učestvovaće na ograničenom broju turnira, a već ima jak tim sa Goranom Ivaniševićem. Pošto smo sagledali sve aspekte, dogovorili smo se da završimo profesionalnu saradnju.

Marijan Vajda je kao trener Novaka Đokovića osvojio 20 grend slem titula.

Pamtiću sve. Možda je najvažniji datum bio 3. jul 2011. i finale Vimbldona. Novak je pobedio aktuelnog šampiona Rafaela Nadala, osvojio je prvi put čuveni Vimbldon i postao je prvi teniser sveta. Prvi put u trenerskoj karijeri, radio sam sa najboljim teniserom sveta – podvukao je Vajda.

OHRABRENJE IZ FRANCUSKE Đoković će moći da igra na Rolan Garosu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.