Budimo u kontaktu

NBA LIGA

AMERIKANCI LUDE ZA NJIM Već mu tepaju i dive mu se, a još ništa nije uradio! (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Malo je reći da se radi o mladoj senzaciji. Kakav tretman ima u Sjedinjenim Američkim Državama, može da se kaže da ima status božanstva, a najbizarnije je to što još uvek nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu u NBA ligi.


KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Ukrajine protiv Severne Makedonije je 1.63. Početak meča je zakazan za 15.00.


Zapravo, pomenuti status je uživao još i pre nego što je na Draftu bio izabran od strane San Antonija. Najveće televizije u zemlji su čak prenosili njegove utakmice dok je nastupao u LNB-u, tačnije šampionatu Francuske. Naravno, reč je o Viktoru Vembanjami.

Istina, tehnički gledano, impozantno je šta je ovaj mladić sposoban da radi na terenu, pogotovo sa visinom koju poseduje. Visok je 224 centimetara, a sposoban je da igra kao bek. Igra licem ka košu, dribla, šutira sa distance… Ima sve predispozicije da postane zvezda.

Samo, jednu stvar Amerikanci zaboravljaju. Daleko od toga da se takav igrač nikada nije pojavio na njihovim parketima. Ili bar sličan njemu. Setimo se da su Kristapsu Porzingisu zbog  sličnih sposobnosti nadenuli nadimak “jednorog”, jer je jedinstven. Letonac jeste postao sjajan košarkaš, ali nije dosegao visine koje su mu bile predviđane.

U NBA ligi je sada i Čet Holmgren, 216 centimetara visoki član Oklahome siti, koji je takođe vrhunski tehnički potkovan i sličnih je igračkih karakteristika kao popularni Vembi (ovako mediji u SAD tepaju Viktoru Vembanjami). Štaviše, biće mu glavni konkurent za priznanje najboljeg rukija u sezoni, a ni izbliza ne postoji takav “hajp” kao za gorostasnog Francuza.

I tako, dok traje NBA predsezona, odnosno pripremni period u toj ligi, Viktor Vembanjama pokazuje obrise onoga što bi mogao da postane. Dominira, igra sjajno, skuplja hvalospeve, iako te utakmice nemaju nikakav takmičarski značaj, niti bilo kakav naboj. U pobedi njegovog tima nad Majamijem (120:104) je postigao 23 poena, uz po četiri skoka i asistencije, kao i tri blokade.

Dovoljno da se čitava zemlja dovede u stanje ekstaze. I to vam je Amerika…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.