Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

VIŠE OD 800 TAKMIČARA NA STRUČNJAČI Beograd od subote domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Sa konferencije za medije u Beogradskoj areni (Foto: Rvački savez Srbije)

Beograd će od subote do 18. septembra da bude dom naboljih rvača i rvačica sveta. Svetski šampionat se održava u Beogradskoj areni, a glavni grad Srbije biće prvi put domaćin ovakvog takmičenja.


BUNDESLIGA: U subotu od 15:30 igraju Bajern – Štutgart, a u kladionici MaxBet je kvota na igru x-1 4.80. 


Podsetimo, Beograd je trebalo da bude domaćin 2020. godine, ali je takmičenje otkazano zbog korone. Na strunjaču će da izađe više od 800 rvača. Predsednik Svetske rvačkke federacije Nenad Lalović bio je zadovoljna pred početak takmičenja.

Srećan sam da sam u rodnom gradu. Velika čast za moju zemlju, za moj grad, za moje prijatelje iz Srbije iz rvačkog sveta. Čast nam je da smo domaćini najboljim takmičarima sveta. Moja očekivanja su da imamo perfektno prvenstvo sa sjajnim rvanjem, sjajnom publikom. Uvek podižemo lestvicu malo više sa svakim novim šampionatom, ali to je naš posao i nadam se da ćemo imati sjajan šampionat u kom ćemo svi uživati – rekao je Lalović na konferenciji za medije u Areni i dodao:

Mi smo danas među 10 najgledanijih sportova u svetu i ne možemo da idemo dole, a ispred nas je devet mesta. Zahvaljujući organizatorima, Rvačkom savezu Srbije i Organizacionom komitetu, sigurni smo da će ovo biti najuspešniji šampionat dosad. Srbija je već osvojila zlatnu medalju u organizaciji ovog turnira, to je veoma važno.

EVO ZAŠTO NEMA RUSA

U Beogradu neće biti rvača i rvačica iz Rusije.

Da biste razumeli položaj Svetske rvačke federacije morate znati šta su sankcije, a šta su preporuke Međunarodnog olimpijskog komiteta za ruske sportiste. Sankcije su da nema zastave, boja, himne. Rat je započet mesec dana po završetku Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara. Preporuka je da ruski takmičari ne učestvuju je prihvaćena od svih članica. To je zaštitna mera, bez obzira što će to veoma oštetiti ruski sport. Mnoge ruske ekipe kada su izrečene sankcije, su same otkazale učešće bojeći se za bezbednost svojih takmičara. Potom je MOK doneo odluku da Rusi ne učestvuju, a politika je bila jača od sporta. Sva takmičenja bi bila bojkotovana od organizatora takmičenja, sami sebe bi bojkotovali. Kad bi se Rusi danas pojavili, 40 zemalja ne bi učestvovalo – rekao je Lalović.

Foto: Rvački savez Srbije

Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, nije krio zadovoljstvo organizacijom.

Posle više od godinu dana priprema dočekali smo početak Svetskog prvenstva, najvećeg takmičenja u našem sportu, koje će biti održano u Srbiji. Veoma sam srećan jer je ovo kruna karijere za sve nas i za sve sportiste koji su osvajali medalje za Srbiju. Nadam se da će čitav šampionat proći u najboljem redu. Želim da se zahvalim Vladi Srbije, OKS, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Gradu Beogradu – rekao je Trajković i dodao:

Srbija je zemlja sporta, voli sport i ulaže u prave vrednosti i hvala svima koji su pomogli da se ovo prvenstvo održi. Ovakvi turniri nisu laki za organizaciju, ali sve je lako kad imate predsednika kao gospodina Nenada Lalovića. Nadam se da će svi gosti uživati u Beogradu i u borbama u Areni.

On nije hteo da prognozira koliko će Srbija da osvoji medalja.

Unazad na sedam poslednjih svetskih prvenstva, rvači iz Srbije su uzimali medalje. Rekord je bio tri u Budimpešti. Prognoze su interesantne, ali ja to izbegavam. Svi borci u grčko-rimskom stilu ravnopravno učestvuju u borbi za medalje. Svi mogu da osvoje medalje, nadam se da ćemo se radovati – zaključio je Trajković.

PROČITAJTE JOŠ:

MIŠA LAKIĆ ZA MAXBET SPORT Igrači se dele na zvezdaše i partizanovce: Te stvari su nam došle iz fudbala!

ODLAZAK IZ PODGORICE Budućnost ostala bez važnog igrača

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.