Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

VUJADINOVIĆ ZA MAXBET SPORT: Motiv je uvek veliki kada igraš protiv Zvezde, bodovi su nam potrebni za Evropu!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Nikola Vujadinović u duelu sa Aleksandrom Kataijem (Foto: Starsport)

Derbi 29. kola Superlige Srbije igra se u Nišu gde Radnički dočekuje Crvenu zvezdu. Oba tima imaju jasan cilj i igra ima samo pobeda.


SRBIJA Crvena zvezda u subotu od 16.15 gostuje u Nišu, a kvota na igru iz 2-2 u kladionici MaxBet je 1.88.


Crvena zvezda ne sme da kiksne u trci za titulu sa Partizanom, a sa druge strane Radničkom je svaki bod bitan u borbi za poziciju četiri koja vodi narednog leta u kvalifikacije za Ligu konferencija. MaxBet sport je pozvao jednog od najiskisnijih fudbalera “Reala sa Nišave”, nekada veliku želju Crvene zvezde i Partizana, Nikolu Vujadinovića. Snažni štoper je potvrdio našu konstataciju da je cilj Radničkog izlazak u Evropu i da će gledati da svaki bod osvoje, nebitno da li su prekoputa Crvena zvezda ili Partizan.

Jedni i drugi imamo svoje ciljeve. Naš prioritet je izlazak u Evropu sledeće sezone. Na dobrom smo putu da to učinimo, imamo dobru poziciju na tabeli i pokušačemo do kraja da osvjimo svaki bod. Zvezda sa druge strane ima svoj cilj, svi znamo ko je Zvezda, izlišno je pričati. Verujem da će publika u velikom broju da dođe na stadion Čair, iako je najavljeno loše vreme. Očekujem dobru utakmicu i atmosferu kakvu grad Niš zaslužuje – počeo je priču za MaxBet sport, Nikola Vujadinović.

Kada smo već kod lošeg vremena i kiše, tema konferencije za novinare Dejana Stankovića bilo je stanje terena stadiona Čair. Nikola Vujadinović je opisao stanje travnate podloge, ali poručio da je jednima i drugima isto.

Generalno je teren loš, pogotova sada posle kiša. Međutim, mi nismo mogli da promenimo travu pred Zvezdu. Biće loš teren, ali to smeta i nama, jer često ne možemo da razvijemo našu igru. Nekada nam je teže kad igramo kod kuće nego u gostima. Kako bude njima biće i nama – poručio je štoper Nišlija.

Pored Nikole Vujadinovića se teško prolazi (Foto: Starsport)

Motiv kada se igra protiv Crvene zvezde i Partizana je uvek na visokom nivou. Nikola Vujadinović zna vrline svog tima.

Svaki igrač je motivisan kada igra protiv Crvene zvezde ili Partizana. To je prirodno. Veći je motiv kada se igra protiv “večitih” nego “manjih” ekipa. Mi smo ove sezone znali dobro da namučimo crveno-bele. Igrali smo čvrsto što je naša najjača vrlina. Nikada ne odustajemo od naših principa. Oslanjamo se na jaku defanzivu i stvarno primamo malo golova, što je za mene kao štopera za ponos. Iskreno, za Zvezdu se ne spremamo posebno, spremamo se kao za svaki drugi tim.

Nikola Vujadinović je pre šest-sedam godina bio na radaru Crvene zvezde i Partizana, ali se odlučio za špansku Osasunu.

Nisam pogrešio, ne kajem se. Možda mi je krivo što neću odigrati jedan derbi, jer je atmosfera sjajna. Ipak, tada sam otišao u Španiju, u Primeru, jednu od najjačih liga sveta. Igrao sam protiv najboljih fudbalera planete. Sada sam se vratio u Srbiju i uživam u fudbalu ovde.

Utakmicu u Nišu pratiće i navijači Partizana koji će da budu uz Radnički. Vujadinovića ne zanima “treća strana”.

Naš cilj je da obradujemo naše navijače. Imam poruku za njih da budu u subotu uz nas, da pokažu lojalnost klubu. Zajedno možemo do rezultata, zajedno možemo u Evropu – zaključio je Nikola Vujadinović.


PROTIV ŠVAJCARSKE ZA NOKAUT FAZU

Nikola Vujadinović je prekaljeni as koji je igrao širom Evrope. Nosio je dres CSKA iz Sofije, Udinezea, Šturma, Osasune, Pekinga, Leha, Domžala i Sabaha. Pitali smo štopera Radničkog da nam iznese svoje viđenje žreba za Svetsko prvenstvo u Kataru. Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Na pitanje mogu li “orlovi” do osmine finala, popularni Vuja je odgovorio:

Zašto da ne! Pre četiri godine nam je malo falilo. Grupa nam je slična onoj u Rusiji. Tu su Brazil i Švajcarska, dok je Kamerun slične snage kao Kostarika. Brazil je najveće ime, među prvima su se plasirali na Mondijal. Favorit je za prolazak dalje. Verujem da će nama odlučujuća utakmica da bude sa Švajcarskom. Kvalitetniji smo tim, iskusniji smo nego pre četiri godine. Ne smemo da ih potcenimo, jer oni su izbacili Italiju da ne dođe u Katar. Uvek dobro igraju kvalifikacije i prolaze grupu. Dvoboj sa “sajdžijama” će da odluči ko će u nokaut fazu – rekao je Nikola Vujadinović.


STANKOVIĆ: Teren je za jedne i druge isti, ne smemo da promašujemo šanse kao u prva dva duela sa Radničkim

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.