Budimo u kontaktu

ENGLESKA

ZAVRŠENA JEDNA ERA Španac se posle 12 godina oprostio od Junajteda

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

David De Hea (Foto: Beta/AP)

Posle 12 godina, David De Hea napušta Mančester junajted, i to kao slobodan igrač. Poslednjeg dana juna mu je istekao ugovor i želeo je da ostane i za manju platu od nešto više od 400.000 evra koliko je zarađivao nedeljno. Međutim, čelnici kluba nisu želeli da mu ponude novi ugovor.


Brazil: Na meču Vasko – Kruzeiro, naša kladionica nudi kvotu 2.15 za igru ug 3+.


Povodom odlaska, 32-godišnji Španac se oglasio emotivnom porukom.

– Samo sam želeo da pošaljem ovu oproštajnu poruku svim navijačima Mančester junajteda.

– Želeo bih da izrazim svoju nepokolebljivu zahvalnost i zahvalnost za ljubav za prethodnih 12 godina. Postigli smo mnogo otkako me je moj dragi ser Aleks Ferguson doveo u ovaj klub. Bio sam neverovatno ponosan svaki put kada sam obukao ovaj dres, vodio tim (kao kapiten), predstavljao ovu instituciju, najveći klub na svetu je čast koju ima samo mala grupa srećnih fudbalera.

– Bio je to nezaboravan i uspešan period otkako sam došao ovde. Nisam mislio da ću odlaskom iz Madrida kao mladić postići ono što smo uradili zajedno.

– Sada je pravo vreme da prihvatim novi izazov, da se ponovo nametnem u novom okruženju.

– Mančester će uvek biti u mom srcu, Mančester me je formirao i nikada me neće ostaviti.

– Sve smo to videli – napisao je De Hea.

Španski čuvar mreže je za “crvene đavole” odigrao 545 utakmica. Osvojio je samo jednu titulu u sezoni 2012/2013, poslednju u karijeri ser Aleksa Fergusona i ujedno poslednju u klupskoj istoriji do sada.

Naslednik De Hee trebalo bi da bude Andre Onana, aktuelni golman Intera. Pregovori dva kluba su u toku.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.