Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

PRESEK Ni Mur, ni Madar, ni Avramović… Ovaj igrač je najviše podbacio u dresu Partizana

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana Balša Korivica, Dalas Mur i Kevin Panter (Foto: Starsport)

Posle Kupa “Radivoja Koraća” već mogu da se vide neke stvari. Otprilike se došlo na pola sezone, sada bi slika trebalo da budu jasnije.


LIGA KONFERENCIJE: Crno-beli su na korak do plasmana u osminu finala! Kvota naše kladionice na pobedu Partizana protiv Sparte (etvrtak 18:45) je 1.98.


Nisu crno-beli došli do prvog trofeja u sezoni, ali ima još dosta da se igra i poraz od Crvene zvezde u Nišu ne utiče na cilj – plasman u Evroligu. Pred klubom iz Humske su dva bitnija fronta – ABA ligi i Evrokup.

Međutim, neki presek bi već mogao da se pravi. Ako se na početku od “drveća ne vidi šuma”, sada je pogled daleko bistriji i jasniji. I opravdanja sve manje piju vodu.

Ima Partizan probleme u organizaciji igre, pre svega. Odnosno, ta organizacija je nešto što crno-belima nedostaje od starta sezone. Tome svedoči i podatak da je od početka sezone u Evrokupu, od 20 ekipa, Partizan tek na 16. mestu po broju asistencija . Iza njega su samo Slask, Budućnost, Venecija i Trento.

Moglo bi, dakle, da se upire prstom u Jama Madara, Aleksu Avramovića ili Dalasa Mura, koji očigledno taj deo posla ne odrađuju dovoljno dobro, pošto su oni plejmejkeri. Ipak, čini se da nisu oni najveći problem čete trenera Željka Obradovića.

Najviše je zakazao Zek Ledej. S obzirom na igrački rejting, kluba iz kog je došao i plate koju prima (od Armanija i Partizana). Od njega se očekivalo daleko više.

Zek Ledej u meču s Huventudom (Foto: Starsport)

Prošle sezone, kao član “manekena”, igrao je na fajnal-foru Evrolige, bio je važan igrač ove ekipe. U proseku je u najkvalitetnijem klupskom takmičenju beležio 15.8 poena. Dolaskom u Partizan te brojke su pale.

U Evrokupu prosečno postiže 12,9 poena! Malo je to, ako se ima u vidu da ne igra protiv CSKA, Efesa, Barselone, Reala… već protiv klubova koji su daleko ispod tog nivoa. U ABA ligi je još neuspešniji – 11.1 poen u proseku. Ubedljivo najefikasniji je bio protiv Cibone (24 poena), a to je bilo u četvrtom kolu. Od tada je po jednom postigao 18 i 17, više nije prelazio 14 poena, a na šest utakmica ukupno je bio jednocifren.

Ono što posebno upada u oči je da je u mečevima sa Crvenom zvezdom, u ABA ligi i finalu Kupa Radivoja Koraća bio neprimetan. U oba slučaja ga je u “džep” stavio Dejan Davidovac.

Nema nikakve dileme – da bi Partizanu išlo bolje, neuporedivo bolji mora da bude Zek Ledej.

PROČITAJTE JOŠ:

ITALIJANI U TRANSU Pogledajte gol Dušana Vlahovića iz drugog ugla… Kamera je od početka pratila samo njega! (VIDEO)

BIĆE PUN “RAJKO MITIĆ” Od jutra red za karte za 166. večiti derbi! Evo koliko je ulaznica već prodato

13 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.