Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Želja pančevačkog Želje je – Superliga! Kraj Tamiša stigla nova pojačanja

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Milikić i Obrenović zadužili opremu "dizelke" / Foto: FK Železničar

Do starta nove sezone u Prvoj ligi ostalo je još dosta vremena, ali je već sada jasno da će Železničar iz Pančeva igrati u prilično izmenjenom sastavu.


BELORUSIJA: Od 19 igraju Vitebsk – Torpedo, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.30. 


Veliki broj igrača, među kojima su i oni najstandardniji, napustili su klub. S druge strane, sportski sektor vredno radi na dovođenju pojačanja. Prvo je produžena saradnja sa golmanom Mladenom Živkovićem, angažovani su Strahinja Jovanović iz Žarkova i Nikola Lainović iz Budućnosti, kao i Marko Bačanin iz kruševačkog Napretka. Iz pančevačkog prvoligaša saopšteno je da su u četvrtak potpisani ugovori sa još dva fudbalera Žarkova. U pitanju su Mirko Milikić i Despot Obrenović.

Obrenović je iskusniji, ima 23 godine i pokriva poziciju desnog beka. Prošao omladinsku školu Partizana, a pre Žarkova igrao je u Brodarcu, Mladosti iz Lučana, Slogi iz Požege, Bačkoj i Radničkom iz Sremske Mitrovice.

– Drago mije što sam došao u veoma dobro organizovan klub. Poklopile su nam se ambicije, došao sam da pomognem da ostvarimo istorijski uspeh i uvedemo Železničar u Superligu. Poznajem nove saigrače, znam trenera i verujem da ćemo svi zajedno uspeti u svojim namerama – rekao je prilikom predstavljanja Despot Obrenović.

I Mirko Milikić (20) je defanzivac, s tim što se radi o klasičnom centralnom beku, visokom 194 santimetara. Igrao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a sa omladinskom selekcijom crveno-belih nastupao je i u Ligi šampiona. Pored Žarkova, kratko je branio i boje Inđije, Radničkog iz Pirota i Celja.

– Hvala upravi kluba na ukazanom poverenju. Železničar je odlično organizovan klub i siguran sam da ću imati priliku da napredujem, ali i da dam doprinos uspehu. Nadam se da ću se brzo prigadoti novoj ekipi i da ćemo zajedničkim snagama uvesti Železničar u elitu – istakao je Mirko Milikić, inače mladi reprezentativac Crne Gore.

Oni će u Železničaru ponovo sarađivati sa Igorom Savićem, koji je u jednom delu prošle sezone bio trener Žarkova. “Dizelka” 20. juna kreće sa pripremama za novu sezonu, a namera čelnika kluba je da se do tada angažuju sva potencijalna pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ:

SAZNAJEMO Navijači ga priželjkivali u Partizanu, ali drugi evroligaš je bio konkretniji!

KRAJ! Luka Jović ima novi klub!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.