Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

“Zlatna rukavica” pripala Almiru Memiću!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Uspešno je održano još jedno izdanje Zlatne rukavice (Foto: Bokserski savez Srbije / S. Župljanin)

Tradicija, prestiž, kredibilitet, međunarodni ugled i posebna težina na svetskoj sceni, sve je to satkano takmičenju koje već šest i po decenija ne gubi sjaj i lansira nove šampione.


SVETSKO PRVENSTVO: Kvota naše kladionice na igru 2P2 za utakmicu između Japana i Hrvatske od 16.00 je 2.50.


Srpski boks turnir “Zlatna rukavica” koji je ove godine obeležio 65. godina postojanja održan je po prvi put u svojoj dugoj istoriji u gradu koji je iznedrio brojne boks šampione, u gradu gde je boks jedan od vodećih sportova i gde se gaji jaka škola plemenite veštine. Grad Novi Pazar uz partnerstvo sa Bokserskim savezom Srbije i Ustanovom za sport i Sportskim savezom grada Novog Pazara ugostili su brojne boks asove, a naslov šampiona poneo je reprezentativac Srbije, ponos kako Novog Pazara čiji dres nosi u ligaškom regionalnom takmičenju, tako i njegovog rodnog Prijepolja.

Bokser sa nadimkom “Mali Tajson”, 19 – godišnji Almir Memić osvajač zlatne medalje za Srbiju na međunarodnom turniru u Sofiji marta 2021. u kategoriji do 75 kilograma, bronze za Srbiju na Evropskom šampionatu za omladince novembra 2020, zlata na omladinskoj “Zlatnoj rukavici” 2021. koja je održana u Rakovici, zlatnu medalju na prestižnom turniru Kolčin u Belorusiji 2022, sada je krunisan i upisan u listu večitih, listu osvajača “Zlatne rukavice”. U finalu Memić je savladao Moldavca Marina Makarija 4:0.

U dvorani “Pendik”, u direktnom prenosu na TV “Arena fajt” finalna noć “Zlatne rukavice” iznedrila je kvalitetne mečeve u kojima su nijanse odlučivale pobednika.

Jedna od borbi u “Pendiku” (Foto: Bokserski savez Srbije / S. Župljanin)

Žiri na čijem je čelu bio legenda srpskog boksa Mirko Puzović za najborbeniji par proglasio je našeg Igora Rogića i Kubanca Antonia Biseta, najbolji tehničar turnira je Vladimir Mirončikov koji je u finalu u kategoriji do 80 kilograma savladao poredstavnika BiH Lea Cvitanovića 5:0.

“Zadovoljan sam što sam osvojio “Zlatnu rukavicu”, došao sam sa tom namerom da osvojim, pokazao sam publici da sam došao sa tom željom, na kraju sam to i realizovao.

Prvu rundu smo boksovali laganije, nakon toga smo dodali tempo i u trećoj rundi je već imao dva nokdauna i pobedio sam ga jednoglasnom odlukom sudija. Završio sam godinu dobro, sezona je tekla odlično, pehar “Zlatne rukavice” je šlag na torti. Sada sledi mala pauza, a zatim od januara pripreme za sledeću sezonu od koje očekujemo mnogo” – rekao je šampion 65. Zlatne rukavice Almir Memić.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin uručio je zlatnu rukavicu direktoru BK Novi Pazar Selveru Lekpeku. Priznanje za doprinos povratka boksa u grad Novi Pazar uručeno je gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu. Među gostima, uz legend boksa, mečevima i boks spektaklu u Pendiku prisustvovao je i Rasim Ljajić pasionirani ljubitelj plemenite veštine.

Rezultati finala 65. Zlatne rukavice (Novi Pazar, hala Pendik):

75 kg Almir Memić (SRB) – Marin Makarije (MDA) 4:0, 54 kg Tamir Galanov (SRB) – Omer Ametović (SRB) 3:2, 60 kg Veljko Gligorić (SRB) – Nazif Sejdi (SRB) 3:2, 63.5 kg Nenad Jovanović(SRB) – Konstatinos Kalogeridis (GRE) 5:0, 67 kg Pavel Fedorov (SRB) – Semiz Alićić (SRB) bez borbe, 71 kg Antonio Biset (CUB) – Igor Rogić (SRB) 5:0, 80 kg Vladimir Mirončikov (SRB) – Leo Cvitanović (BiH) 5:0, 86 kg Patrik Čelić (CRO) – Milosav Savić (SRB) bez borbe, 92 kg Sadam Mogamedov (SRB) – Vaghan Nanitzanian (GRE) 5:0, +92 kg Vladan Babić (SRB) – Miloš Veletić (BiH) 3:2.

PROČITAJTE JOŠ:

DEGENEK ZA MAXBET SPORT Govorili su da nemamo kvalitet! Bila je čast da igram protiv Mesija

KATARSKA PRIČA Mihailo Radosavljević za MaxBet sport: Ovde je mnogo bitno da ne pametuješ… U početku mi je bilo čudno što nije kasnila plata (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.