Budimo u kontaktu

NBA LIGA

“ISPLJUVAO” EMBIDA: Zaustavio bih ga na aerodromu i izbacio iz zemlje!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Žoel Embid (Foto: Beta/AP Photo/Chris Szagola)

Postao je “persona non grata”. Tako je to kad se iznevere očekivanja. Kad se poigravaš sa tuđim emocijama…


NBA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Denvera protiv Lejkersa (04:00) je 1.38.


Na udaru je Žoel Embid. Centar Filadelfije i jedan od najboljih igrača NBA (u prošloj sezoni je proglašen za MVP) odlučio je da igra za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država i biće jedan od aduta ovog tima na predstojećim Olimpijskim igram au Parizu. I ne bi to bilo ništa sporno da ovaj rođeni Kamerunac nije  2022. godine tražio francusko državljanstvo i samim tim nagoveštavao da želi da igra u dresu Francuske. Kasnije je i dobio francuski pasoš.

Žoel Embid na meču u Medison Skver Gardenu u Njujorku (Foto: Beta/AP Photo/Mary Altaffer)

MRZIM GA ZBOG STVARI KOJE JE URADIO

Mislim da je taj dečko sjajan igrač onoliko koliko je ‘prljav’ tip. Mrzim ga zbog stvari koje je uradio. Mislim da nema poštovanje za Francusku i za ljude koji traže francuski pasoš, a ne dobiju ga. I dobio ga je, s obzirom na okolnost da je vrhunski sportista. Mislim da je to skandalozno i sramotno. Ne interesuju me izgovori jer su to njegove reči, a njegove reči ne vrede ništa – rekao je nekadašnji francuski reprezentativac Frederik Vajs (46) u jednoj radio-emisiji.

Potom je dodao:

– Moramo da jednu stvar stavimo u kontekst: Žoel Embid je vrhunski košarkaš. Bio je MVP NBA lige prošle godine i zato je Francuska odlučila da mu da pasoš, jer je na sportskom nivou imao sjajna ostvarenja. Što se mene tiče, živimo u eri sportskog biznisa i sada biramo reprezentaciju prilično slično kako biramo i klub. Ko mi daje bolju ponudu, ko mi daje najbolju šansu da pobedi, tTamo ću da idem. I nažalost, to je svuda prihvaćeno.

ODUZEO BIH MU FRANCUSKO DRŽAVLJANSTVO

Nekadašnji osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju i bronzanog odličja na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Crnoj Gori je podsetio da je Embid počeo proces za dobijanje francuskog pasoša 2021. godine. I tada je, kako navodi, Embid znao da će Amerikanci da budu veliki favorit da osvoje zlato na Olimpijskim igrama 2024. godine.

– Pamtite šta se dogodilo 2021? Bili smo u finalu protiv SAD i konačna razlika bila je tesna. Francuska je uvek bila u ešalonu najboljih izazivača.

Na kraju je poručio:

– Sada bih mu oduzeo francusko državljanstvo i zabranio bih mu ulazak u zemlju. Nećeš da igraš na Olimpijskim igrama. Doći ćeš na aerodrom sa reprezentacijom Sjedinjenih Država i reći ćemo ti: ‘Nemaš pravo da uđeš na teritoriju, idi svojoj kući. Ti si Kamerunac, ti si Amerikanac, ti nisi Francuz, odlazi’!

Mnogi se sećaju Vajsa po tome što je Vins Karter zakucao preko njega!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.