Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

ZVEZDA IMA OČIGLEDAN PROBLEM Stanković probao sa “lažnom devetkom”, prvak Srbije poražen od vicešampiona Slovenije

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Aleksandar Katai na meču protiv Kopra (Foto: Starsport)

Osnovna svrha pripremnih utakmica je da se vidi šta valja, a šta ne valja. Problem sa realizacijom, viđen tokom prva dva meča, posebno je došao do izražaja na poslednjoj kontroli u Sloveniji: Crvena zvezda – Koper 0:1 (0:0).


Čile: Na meču Nublense – Audaks, naša kladionica nudi kvotu 2.85 za igru 1-1.


Na terenu ni sekund nisu bili ni Ohi, ni Milan Pavkov. Probao je Dejan Stanković formaciju sa “lažnom devetkom”. U toj ulozi se našao Aleksandar Katai i nije se proslavio. Naprotiv, tokom većeg dela boravka na terenu bio je prilično neprimetan.

Imala je Zvezda kontrolu nad utakmicom i veći posed lopte. Međutim, izostajao je završni pas. Posle dvadesetak minuta bez ikakvog sadržaja na terenu, sredinom prvog poluvremena zapretio je Srnić koji je nekoliko minuta ranije zamenio povređenog Sanoga. Pucao je Zvezdin univerzalac sa 25 metara, a golman Golubovič nekako odbranio.

Samo pet minuta kasnije, crveno-beli su kreirali idealnu šansu. Lopta je s levog boka došla do Ivanića, on je sa peterca pucao slabo i dozvolio golmanu Kopra da se još jednom istakne. Do kraja prvog dela meča pokušao je i Kangva, ali je zamalo bio neprecizan.

Šok za crveno-bele usledio je posle pet minuta u nastavku. Kotnik je neometan došao u zonu šuta, poslao prizeman udarac sa dvadesetak metara, a ta lopta je bila neuhvatljiva za Borjana.

Tako su fudbaleri srpskog šampiona i treću utakmicu na pripremama u Sloveniji počeli iz minusa. Za razliku od prethodne sve provere, ovog puta nisu uspeli da izbegnu poraz. Nisu uspeli gotovo ni da zaprete rivalu, osim pokušaja talentovanog Lekovića, a na drugoj strani je Popović sprečio ubedljiviji poraz.

Naravno bezbolan, kada se uzme u obzir karakter utakmice. Da bi oni bolniji bili izbegnuti, pouka mora da bude izvučena.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Borjan – Pićini, Dragović, Eraković, Rodić – Sanogo, Kangva, Kanga, Ivanić, Bukari – Katai. Igrali su još: Srnić, Gobeljić, Mustafa, Ben, Nikolić, Popović, Lučić, Bakajoko, Leković, Živković.

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.