Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Zvezdin remi u Ljubljani, dojučerašnji junior postigao prvenac!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Osman Bukari (Foto: Starsport)

Reklo bi se, sve osim rezultata bilo je sasvim dobro. Šampion Srbije bio je dominantan, ali i pred porazom od tima koji je prošle sezone bio sedmi u slovenačkom prvenstvu. Na kraju: Crvena zvezda – Domžale 1:1 (0:1).


Kina: Na meču Šandong T. – Henan, naša kladionica nudi kvotu 3.25 za igru 1-1.


Krenimo redom. Dejan Stanković je na teren poslao ekipu projektovanu za evropske duele. Doduše, bez Ohija koji ovog puta nije bio u protokolu.

Opušteno su, posebno vezni red (Kanga pre svih) i poslednja linija ušli u utakmicu, što je već u uvodu za epolog dalo dve šanse za Domžale. U oba navrata je odlično reagovao Borjan.

Slovenački tim je poveo u 29. minutu. Na odličan centaršut s desne strane, reagovao je visoki centarfor Durdov i lako zatresao mrežu. Pre toga je Strahinja Eraković oduzeo, pa izgubio loptu u opasnoj zoni, ali je ostala dilema da li je tom prilikom fauliran.

Imao je srpski šampion sijaset prilika da pre i posle toga pogodi cilj. Promašivali su Pavkov, Katai i Kangva, a udarac Bukarija je odbranio golman Domžala. Uzgred, u debitantskoj utakmici za crveno-bele, dojučerašnji krilni igrač Genta pokazao je da može da bude značajno pojačanje. U nekoliko navrata je vrlo lako, izrazitom brzinom, prolazio po desnom krilu.

Izostala je realizacija, a to je detalj kojim će Dejan Stanković i saradnici da se pozabave u periodu koji sledi.

Nastavak je doneo potpunu dominaciju Crvene zvezde, čak i od trenutka kada je promenjena kompletna postava. Pogotka nije bilo do 87. minuta kada je dojučerašnji junior, a momak sa sjajnom sezonom iza sebe na pozajmici u IMT Vladimir Lučić, izjednačio.

Bila je to briljantna akcija. Veljko Nikolić je na desnom boku pronašao Slavoljuba Srnića, Zvezdin univerzalavc je nesebično dodao do Lučića koji je sasvim smireno, uz prijem lopte, zaparao mrežu.

I to je bilo sve. Video je Stanković dobre i lošije strane. Čini se, više dobrih…

Crvena zvezda je igrala u sastavu:

Borjan – Pićini, Dragović, Eraković, Rodić – Kangva, Kanga – Bukari, Katai, Ivanić – Pavkov. Igrali su još: Popović, Mustafa, Sanogo, Bogdanović, Gobeljić, Srnić, Lučić, Stanić, Ben, Živković.

 

7 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.