Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

ZVEZDINI IGRAČI NA POZAJMICAMA Koja dvojica fudbalera su zaslužila novu šansu na “Marakani”, kome ističu ugovori, ko će na novo kaljenje… (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Petar Stanić i Vladimir Lučić na pripremama Crvene zvezde prošlog leta u Sloveniji (Foto: Starsport)

Fudbaleri Crvene zvezde sigurnim maršom grabe ka novoj šampionskoj tituli, istorijskoj koja od septembra vodi direktno u grupnu fazu Lige šampiona. Trener Miloš Milojević ima veliku i kvalitetnu grupu momaka, mada je posle utakmice i remija sa Napretkom u Kruševcu izneo nezadovoljstvo pojedincima.


EVROLIGA Crvena zvezda u četvrtak od 19 časova dočekuje Baskoniju, a kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 1.70.


Nije me iznenadio Napredak, ovo mi je dalo dobru potvrdu ko je spreman i ko nije spreman da nosi dres ovog tima. Neki igrači su jači na priči nego na delu, to se uvek odrazi. Čestitam Napretku na osvojenom bodu. Bili su u igri ceo meč, birali smo loše odluke i nismo zatvorili meč kada je trebalo – rekao je Milojević pod Bagdalom.

Jasno je da će tokom leta da dođe do određenih promena u igračkom kadru Crvene zvezde, a novoj šansi u crveno-belom dresu se nada i 15 igrača koji su na pozajmicama u raznim klubovima pre svega Super i Prve lige Srbije. To su: Radovan Pankov, Nemanja Motika, Andrija Radulović, Seku Sanogo, Nikola Stanković, Petar Stanić, Vladimir Lučić, Nikola Knežević, Jovan Mituljikić, Miloš Gordić, Aleksandar Lukić, Nikola Glišić, Ilija Babić, Uroš Lazić i Zoran Popović.

KOME ISTIČU UGOVORI?

Trojici igrača ističu ugovori u junu i oni se neće vraćati na “Marakanu”. Prvi je golman Zoran Popović koji je ove zime otišao u Čukarički na pozajmicu. Njemu 30. juna ističe ugovor sa Crvenom zvezdom i neće biti produžen. Male su šanse da će da dobije novi ugovor, a ništa veće da će pored sjajnog Nemanje Belića da dobije šansu na Banovom brdu. Moraće da pronađe novi klub. Ako se gleda kvalitet, to ne bi smelo da bude problem.

Foto: Privatna arhiva

Drugi je Seku Sanogo koji se presleio u francuskog drugoligaša Pariz. Do sada je odigrao dve utakmice, jednu u Ligi dva i jednu u Kupu, ukupno je 84 minuta sakupio. Nazad na “Marakanu” neće, a klub iz francuske prestonice će odluku od dužem ugovoru da donese tek po završteku sezone.

Treći je još jedan golman Miloš Gordić. Na početku sezone je prešao u redove kiparskog AEK-a iz Larnake, ali nije branio ni minut. Teško će nazad u Ljutice Bogdana pored standardnog kapitena Milana Borjana, drugog čuvara mreže Nikole Vasiljevića i supertlantovanog i hvaljenog Jovana Miladinovića. Moraće Gordić fudbalsku sreću da pronađe na nekom drugom mestu.

KO SE POKAZAO NA KALJENJU?

Dvojica momaka su se apsolutno dokazala ove sezone dobrim partijama u Superligi Srbije. To su dva krilna napadača Andrija Radulović i Vladimir Lučić. Prvi je u utorak poručio da želi nazad iz Surdulice na naš najveći stadion. Andrija Radulović blista ovog proleća u Radniku na pozajmici, a proteklog petka je postigao gol protiv Partizana u Humskoj.

Desno krilo je na 26 utakmica postiglo šest golova. Četiri jesenas u dresu Mladost GAT i dva tokom zime u dresu Radnika. Andrija Radulović je pokazao da na njega može ozbiljno da se računa i da zaslužuje šansu. Tek mu je 20 godina, a ugovor sa Crvenom zvezdom ima do 2025. godine.

Čudna priča je oko Vladimira Lučića, driblera koji je zablistao u dresu Čukaričkog. Procena stručnog štaba Crvene zvezde je bila da ne može da dobije šansu na levom krilu i poslat je na Banovo brdo. Na 23 utakmice je 20-godišnji momak postigao tri gola uz dve asistencije. Čista statistika ne govori mnogo, ali ko je gledao mečeve “brđana” video je lakoću fudbala kada je lopta u nogama ovog momka.

Čukarički ima pravo otkupa Vladimira Lučića za 300 hiljada evra i 20 procenata od sledeće prodaje, ali isto tako Crvena zvezda može da aktivira izlaznu klauzulu od 300 hiljada evra i vrati Lučića kući. Problem je za sada što je levo krilo Aleksandar Katai, tu je Stefan Mitrović, a stiže i Peter Olajinka. Gužva koja ne obećava povratak Lučića podno severne tribine “Marakane”.

POJEDINCI ĆE MORATI U NOVU RUNDU KALJANJA ILI…

Veliki znak pitanja je kod znatnog broja igrača koji su trenutno na pozajmicama. Najveće ime je svakako Radovan Pankov. Pozajmljen je Čukaričkom, a on je u jednom od intervjua poručio da na leto želi u inostranstvo. To dovoljno govori da se na Rašu na “Marakani” više ne računa. Jasno je kad je pred Milanom Borjanom opasna gužva, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Nemanja Milunović, sve zreliji Stefan Leković i čeka se oporavak Uroša Spajića.

U nedelju smo na delu videli dva deteta Crvene zvezde u dresu Napretka upravo protiv beogradskih crveno-belih. Ostavili su Nikola Knežević i Nikola Stanković solidan utisak. Međutim, da li da se od leta nađu u dresu Crvene zvezde, teško je reći. Jedan možda, obojica teško. Nije isključeno da usledi nova runda kaljenja.

Nikola Stanković (19) je ove sezone odigrao 13 utakmica u Superligi Srbije i jednom je asistirao. Nikola Knežević (20) odigrao je sedam utakmica u dresu Napretka bez učinka.

Na pozajmici u Austriji je još jedno levo krilo, a to je Nemanja Motika. Preselio se u redove Austrije Lustenau i u Bundesligi je odigrao šest mečeva i jednom je asistirao. U junu se vraća na “Marakanu” sa malim šansama da se tu i zadrži. Nova pozajmica nije isključena, mada nekako bliže deluje sporazumni raskid ugovora. Da obe strane budu srećne.

Jovan Mituljikić je poslat u Mladost GAT da sazri, ali i da se razdvoji i osamostali od brata blizanca Nikole. Očekivalo se malo više od Jovana u Novom Sadu gde je na sedam utakmica postigao jedan gol. Od njega se očekuje da četi Nenada Lalatovića pomogne u borbi za opstanak. Od daljih partija zavisiće to da li će u julu da dobije novu šansu na “Marakani” ili će dalje na kaljenje. Možda ni to nije loša opcija za 20-godišnjeg ofanzivnog vezistu iz Negotina.

Jovan Mituljikic u dvoboju protiv Partizana (Foto: Starsport)

Pod ugovorom sa Crvenom zvezdom su desni bek Nikola Glišić i štoper Aleksandar Lukić. Obojica su na pozajmici u IMT-u koji je lider Prve lige Srbije i od leta će najverovatnije u Superligu Srbije. “Traktoristi” gaze ka eliti, a Glišić i Lukić su standardni članovi tima. Prvi je postigao četiri gola ove sezone. Male su šanse za povratak na “Marakanu”, ali nije isključeno da će nazad u Novi Beograd da se pokažu naredne sezone u Superligi Srbije.

Na pozajmici u Mladost GAT je i polušpic Ilija Babić. Dobija šansu u crveno-belom dresu, ali je ne koristi na pravi način. Prošlog leta se pisalo o tome da bi mogao da dobije šansu kod Dejana Stankovića, ali se to nije dogodilo. Male su šanse da će da se dogodi u sezoni kada Crvena zvezda igra u Ligi šampiona. Tu je i mladi Jovan Mijatović koji svakako ima prednost na istoj poziciji.

Veliki znak pitanja stoji kod Petra Stanića, koji je imao neke lepe momente u dresu Crvene zvezde, ali… Ove sezone je standardan na pozajmici u subotičkom Spartaku. Odigrao je 24 utakmice, postigao je jedan gol i tri puta je asistirao. Kod njegovog imena i prezimena je otvoreno mesto, da li od leta u Zvezdi ili na nekoj novoj pozajmici, videćemo…

PREPORUČUJEMO:

KAMPACO PRED BASKONIJU Svaka utakmica nam je kao finale, a što se plej-ofa tiče… (VIDEO)

1 komentar

1 komentar

  1. Pravo niotkud

    23.03.2023. at 06:36

    Suma sumarum! Vi mladi igrači Zvezde na raznim pozajmicama, ne vraćajte se u Zvezdu, jer ona ne računa na vas. Ona računa na fudbalska debla iz Afrike, tipa Mustafe, Bukarija i Kangve! Nešto sam zaboravio, kmoje smo mesto osvojili sa ovim “sjajnim” Afrikancima u LE?!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.