Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

AMERIKANAC U MLADOSTI “Gatovci” doveli pojačanje iz Malmea!

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Roman Gal, novo pojačanje "gatovaca" (Foto: Mladost GAT)

Nema stajanja. Mladost GAT je ozvaničila saradnju sa Romanom Galom, koji je već deseto pojačanje za debitanta u Superligi tokom ove zime. Da li i poslednje, ostaje da vidimo.


RUKOMET, SVETSKO PRVESTVO: Kvota naš kladionice na pobedu Srbije protiv Holandije je 1.45. Meč se igra u ponedeljak (18:00).


U pitanju je 27-godišnji fudbaler iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je kao tinejdžer došao u francuski Lorijen, ali se posle tri godine vratio u Ameriku. Novi dolazak u Evropu usledio je 2016. godine kada je potpisao za Malme i igrao za omladince ovog kluba. Potom je išao na pozajmice u Ničeping, GIF Sandsval, Stabek i Erebro.

U poslednje dve sezone igrao je za prvi tim Malmea. Za ovaj trofejni švedski klub upisao je 47 nastupa, postigao je 12 golova uz devet zabeleženih asistencija. Primarna pozicija mu je desni bek, mada često igra i ofanzivnije, bliže golu rivala.

Gal iza sebe ima ukupno 138 utakmica u dva najkvalitetnija ranga švedskog fudbala, najviše u dresovima Malmea i Sundsvala. Bio je mladi reprezentativac SAD, a upisao je i jedan nastup za najbolju selekciju svoje zemlje. Bilo je to 2018. godine u prijateljskom duelu protiv Italije.

Pre Gala, ekipu Mladosti GAT pojačali su Nemanja Milić, Milan Savić, Srđan Grabež, Miroslav Bjeloš, Nikola Janković, Kristijan Dal Belo (Brazil), Đorđe Ćosić, Jovan Mituljikić i Saša Marković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK MLADOST GAT (@fkmladostgat)

PROČITAJTE JOŠ:

OVO JE OBEĆAVAJUĆE Novak progovorio o povredi… Šou srpskih navijača u Melburnu (FOTO+VIDEO)

Novi superligaški remi Partizana u Turskoj: Majstorija Uroševića, izjednačio Kuveljić

1 komentar

1 komentar

  1. Aleksandar

    23.01.2023. at 14:19

    A cime li su njega privoleli da dodje u Lucane iz Svedskog prvenstva da mi je znati?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.