Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

ARKUS IZDAO SAOPŠTENJE: Neka RSS promeni odluku ili klubovi neće da počnu takmičenje!

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Foto: Rukometni savez Srbije

Rukometni savez Srbije (RSS) odlučio je da se najviši rang takmičenja u srpskom rukometu oduzme ARKUS-u. Upravni odbor ARKUS oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti:


KOPA LIBERTADORES: U ponoć igraju Libertad – Atletiko Mineiro, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.60.


– Već pune četiri sezone takmičenje Superlige vodi i organizuje ARKUS, te je i sam naziv ARKUS liga postao veoma prepoznatljiv i pozitivan brend, kako u Srbiji, tako i u regionu, jer je po mišljenju svih aktera to trenutno najpozitivnija stvar u srpskom rukometu.

SAMOVOLJA PREDSEDNICE

Ovih dana smo svedoci samovolje i veoma lošeg odnosa predsednice Rukometnog savez Srbije, Milene Delić i njenog supruga Radosava Šljivančanina prema klubovima, koji učestvuju u najelitnijem takmičenju u Srbiji.

Naime, suprug predsednice saveza je pre nedelju dana postao predsednik skupštine RK „Partizan“, a odmah posle toga je krenuo u proces „apsolutne privatizacije i disciplinovanja“ Rukometnog saveza i Superlige.

Klubovi ARKUS lige su u petak održali Izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, koje definitivno nije po volji, pa se po hitnom postupku krenulo sa pretnjama i zastrašivanjem klubova.

Prvi, sa tim zaduženjem, bio je generalni sekretar RSS, Svetozar Stanković, koji u 68. godini života umesto da provodi bezbrižne penzionerske dane, izvršava zadatke, koji mu bivaju povreni, a u gore navedenu svrhu. Prvo veoma nervoznim i bahatim ponašanjem na samoj sednici skupštine, a zatim i telefonskim pozivima ka klubovima, pokušava da opravda nešto što je dogovoreno već pre 15 dana, da savez upravlja ligom, što nije slučaj ni u jednoj od rukometno razvijenih zemalja (Norveška, Danska, Nemačka, Francuska…), a što je ozvaničeno na jučerašnjoj (NARAVNO ELEKTRONSKOJ) sednici UO RSS.

Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira radnik saveza Partizanovac, trener Partizana treba da postane još jedan od zaposlenih saveza, pa je idealan trenutak da se i liga vrati u savez, kako bi se ispunilo obećanje dato na skupštini Partizana, da će Partizan da osvoji titulu u narednoj sezoni. Klasičan sukob interesa i trgovina uticajem.

Pozivamo savez da se urazumi i HITNO promeni svoju odluku i ligu poveri ARKUS-u, na upravljanje klubovima članicama Asocijacije, jer u suprotnom klubovi neće započeti takmičenje.

Takođe, pozivamo sve klubove, da ne nasedaju na današnji dopis, pristigao iz RSS, i da ne šalju Molbe za Dozvole za sezonu, jer na taj način savez želi da obmane klubove, koji bi tim postupkom dali legitimitet odluci Saveza.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.