Budimo u kontaktu

Uncategorized

ŠTA SMO VIDELI KRAJ ĐETINJE? Zvezdina deca imaju “herca”, neki već pokazuju raskošan talenat (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Jovan Šljivić najviše pokazao (Foto: FK Crvena zvezda)

Barak Bahar je u ponedeljak isprobao čak 24 fudbalera, uglavnom mladih. Neki od njih su se pokazali, neki od njih ne onoliko koliko se očekivalo.


PERU Od 22.30 Los Čankas dočekuje Union Huaral. Kvota na igru UG7+ u kladionici MaxBet je 23.00.


Ruku na srce Crvena zvezda je u prvoj kontrolnoj utakmici savladala selekciju grada Užica 3:1. Tima sastavljenog od igrača Prve lige Srbije, Srpske lige Zapad i zonske lige koji su se prvi put sastali zajedno. Kvalitet je svakako bio na strani srpskog šampiona i očekivala se ubedljivija pobeda, ali trebalo bi imati na umu da je ovo bio takođe prvi meč Crvene zvezde otkada je na klupu seo Barak Bahar posle sedam dana teških treninga i nogu.

Šansu je dobilo 24 igrača, uglavnom mladih. Tačnije, mladi su na teren istrčali u drugom poluvremenu. Dva potencijalna bonusa su igrala u prvih 45 minuta.

PRVO POLUVREME

Marko Stamenić (21) je startovao kao zadnji vezni i novi igrač se pokazao fino. Već na startu je pokazao agresivnost, drčnost i želju za dokazivanjem. Borio se za svaku loptu u najmanju ruku kao da je utakmica prvog kola Superlige Srbije. Jak u duelu, fizički spreman, dobar na lopti. Vreme je pred njim da se dodatno uklopi i uigra.

Jovan Mijatović (17) je jedini napadač na kog trenutno računa Barak Bahar i uradio je šta se od njega očekivalo. Postigao je gol za vođstvo u 19. minutu. Može da mu se zameri to što je bio sporiji po prijemu lopte i dozvolio je da ga defanzivci grada Užica “pretuku”.

DRUGO POLUVREME

Kosta Nedeljković (17) je zamenio Aleksa Viga na poziciji desnog beka. Nije previše mogao da pokaže svoju brzinu, a piše da je uspeo da trči čak 36,4 kilometra na sat. Ono što je najvažnije mladi bek se ponavljao, centrirao je i prava je šteta što talentovani Jovan Šljivić nije iskoristio njegov centaršut kada su svi na tibinama videli loptu u mreži za 4:1.

Nikola Mituljikić (20) nudio se, otvarao, ali… Nije to bilo dobro, sliku je pokvario pred sam kraj meča kada je mogao da bude manje sebičan i da uposli samog Vladimira Lučića. Na kraju je bio neprecizan.

Jovan Šljivić (17) je od prvog minuta odao utisak supertalentovanog momka. Od toga kako je osetio, teren, loptu, prostor i protivnika. Iako je još maloletan na terenu se pokazao kao “mator”. Lagan na lopti, uvek je znao šta će sa njom kada mu je u nogama. Slao je loptu iza leđa rivala i prava je šteta što recimo Jegor Prucev nije iskoristio je njegovo sjajno dodavanje. Sam je pred kraj mogao da postigne gol, ali na njegovu nesreću nije iskoristio centaršut vršnajka Nedeljkovića. Zvezdan Terzić je Jovana Šljivića označio kao veliko pojačanje Crvene zvezde, a ovaj mladi momak je već na prvoj pozornici ostavio više nego dobar utisak.

Vladimir Lučić se trudio (Foto: FK Crvena zvezda)

Vladimir Lučić (20) je iza sebe ostavio dobru sezonu u dresu Čukaričkog. Zbog toga je Barak Bahar odlučio da ovo levo krilo zadrži tokom priprema na Zlatiboru. Želeo je Lučić da se dokaže i u tome je malo preterivao. Nije se libio da pokuša da probije po levom boku, ali mu nije polazilo za rukom. Često je na kraju sa loptom ulazio u sredinu bez šuta ka golu ili pasa, pa je pravio gužvu. Da Nikola Mituljikić nije bio sebičan, mogao je do gola.

Jegor Prucev (20) je igrao kao “lažna devetka”. Vraćao se da pomaže veznom redu i pomogao je, asistirao je štoperu Marku Gobeljiću kod trećeg gola. Mladi Jovan Šljivić ga je spojio sa golom, ali Rus sa srpskim papirima nije imao sreće da pogodi. Ima nešto u ovom momku, nezvanično ga i Barak Bahar mnogo ceni, očekujemo ga na terenima Superlige, pa čak možda i Evrope.

Jegor Prucev, je bio odličan (Foto: FK Crvena zvezda)

Nikola Stanković (20) nije bio previše vremena na terenu, ali je imao nekoliko solidnih pasova i oduzetih lopti.

Jovan Mituljikić (20) na terenu manje vremena od brata, bez značajnije uloge.

Ukupan utisak je da Zvezdina deca imaju “herca”. To je potvrdio posle meča sam trener Barak Bahar:

Uživao sam, ne samo u njihovoj igri, već i u tome kako treniraju. Zaista žele da napreduju. Zvezda ima veliku budućnost u mladim igračima.

Crvenu zvezdu u četvrtak čeka novi dvoboj protiv Borca iz Banjaluke u Užicu. Tada ćemo opet na delu da vidimo ove mlade igrače, neke od njih i kasnije u Rusiji kada će rivali da budu Zenit, Fenerbahče i Nefči.

1 komentar

1 komentar

  1. Kole

    27.06.2023. at 15:30

    Jedan bek,a sve ostalo krila i polušpicevi. Falio im uz Šljivića najbolji, Radulović.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.