Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

BARAŽ ZA SP Senzacija! Makedonci eliminisali prvaka Evrope! Portugalci, Velšani i Šveđani sanjaju Katar! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Jedan od nekoliko promašaja Berardija u meču sa Makedoncima (Foto: Beta/AP)

Reprezentacija Severne Makedonije napravila je prvorazredno iznenađenje jer je u Palermu rezultatom 1:0 pobedila zvaničnog prvaka Evrope Italiju, koja tako ni drugi put za tredom neće igrati na Prvenstvu sveta! Makedonci će Mundijala pokušati da se domognu preko Portugalije u Lisabonu.


Kvalifikacije za SP: Na meču Meksiko – SAD, naša kladionica nudi kvotu 2.95 za igru 1-1.


Ako Italijani mogu da budu kivni na nekoga, onda je to njihov napadač Berardi koji je promašio čak pet dobrih šansi. A nepisano pravilo u fudbalu je da kada se šanse ne iskoriste, sledi kazna. A ona je stigla u vidu gola Trajkovskog u drugom minutu nadoknade vremena. Gol za veliko slavlje Makedonaca i očaj i tugu Italijana kojih ponovo neće biti na Mondijalu, baš kao ni pre četiri godine u Rusiji.

Portugalija, koja će u finalnom okršaju ugostiti Makedonce, prošla je dalje i uz dosta sreće, jer su Turci u 83. minutu kod vođsgtva domaćih od 2:1 promašili penal, a ceo gol nije pogodio Burak Jilmaz, inače strelac za Turke na ovom meču. Kristijano Ronaldo se ponovo nije upisao u strelce, ali za Portugalce je svakako najvažnije da su izborili plasman u finalni krug gde im rival ipak neće biti Italija, kako su bezmalo svi očekivali.

Vels je zahvaljujući Geretu Bejlu obezbedio finale, ali će sačekati ime rivala, jer je duel Škota i Ukrajinaca odložen. Videlo se u meču sa Austrijom da se Bejl uželeo fudbala, s obzirom da u realu praktičlno i ne igra. Posebno je efektan bio prvi gol koji je na velemajstorski način postigao iz slobodnog udarca.

Švedska i Češka odigrali su dramatičan i neizvestan meč koji je rešen tek posle produžetaka. Golom Kuajsona u 110. minutu selekcija “tri krune” izborila je plasman u finale baraža, a put do planetarnog šampionata u Kataru Šveđane će da vodi preko Poljske. Pomenimo i da su Česi zatresli mrežu još u 14. minutu, ali je posle ingtervencije VAR-a gol poništen zbog faula koji mu je prethodio.

BARAŽ ZA SP

Četvrtak

Italija – Severna Makedonija 0:1 (0:0)

(Trajkovski 90+2)

Portugalija – Turska 3:1 (2:0)

(Otavio 15, Dijego Žota 42 Nunješ 90 – Burak Jilmaz 65)

Vels – Austrija 2:1 (1:0)

(Bejl 25, 51 – Dejvis ag 65)

Švedska – Češka 1:0 (0:0, 0:0)

(Kuajson 110)

Odloženo

Škotska – Ukrajina

*Poljska se direktno plasirala u finale posle izbacivanja Rusije iz takmičenja

FINALE

Vels – Škotska/Ukrajina

Poljska – Švedska

Portugalija – Severna Makedonija

PROČITAJTE JOŠ:

Ova Srbija deluje nepobedivo! Uz sreću na kraju, vraćen deo duga komšijama (VIDEO)

PROBUĐENI “ORLIĆI” Stevanović skoro sve promenio i debitovao na klupi pobedom!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.