Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

Barselona prodala 10 posto TV prava za 207,5 miliona evra

Darko Noveski

Objavljeno

,

Barselona zaradila novac za novu sezonu (Foto: Beta/AP)

Fudbalski klub Barselona prodao je 10 odsto televizijskih klupskih prava za mečeve u Primeri u narednih 25 godina američkom fondu “Sixth Street”, za iznos od 207,5 miliona evra, saopštio je danas katalonski klub.


Kopa Libertadores: Na meču Fortaleza – Estudijantes, naša kladionica nudi kvotu 3.25 za igru 1-1.


Ovom transakcijom Barselona ostvaruje ukupnu kapitalnu dobit od 267 miliona evra za tekuću sezonu – navodi se u saopštenju kluba.

Barselona se nalazi u finansijskim problemima, a katalonski mediji prenose da bi klub bez ovog ugovora godinu završio u minusu od 150 miliona evra.

Aktiviramo ekonomske odluke i primenjujemo našu strpljivu, održivu i efikasnu strategiju za jačanje finansijske osnove – rekao je predsednik Barselone Đoan Laporta.

Prodaja televizijskih prava je jedna od dve finansijske odluke koje su usvojene na prošlonedeljnoj sednici skupštine kluba, kako bi se što brže povećali prihodi i omogućilo dovodjenje igrača.

Barselona može da proda do 25 odsto televizijskih prava na period od najviše 25 godina.

POVRATAK U ITALIJU Ronaldo opet u Kalču, kao datum promocije u novom klubu figurira 7. jul!

Ništa od Budućnosti! Mijović ima novi klub, ali i funkciju

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.