Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

Benfika je mašina za pravljenje prva, samo od trojice Srba zaradila više od 72 miliona evra

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Lazar Marković (Foto: Starsport)

Portugalski klubovi, Salcburg, Dortmund…. Njihove skauting službe sjajno rade, dovode bisere koje nekoliko godina kasnije prodaju za basnoslovne iznose- I uvek se pojavi neko nov, neko za kojim “polude” najjači i najbogatiji evropski klubovi, pa im cena, često nerealno, ode do nesluđenih granica…


PREMIJER LIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Brentforda u istoimenom gradu protiv Sautemptona je 1.85. Utakmica počinje u 16.00.


Ove zime Benfika je napravila čudo sa Encom Fernandesom. Mladi Argentinac zablistao je na Mundijalu u Kataru, a Čelsi je odmah krenuo u akciju. I priča je trajala dugo, predugo… Nekoliko puta sve je bilo tako blizu, a ostalo daleko, da bi onda “pukla kasa” u Londonu. Čelsi je klubu iz Lisabona platio nestvarnih 121 milion evra za vezistu, čime je ovaj transfer postao rekordan u isrtoriji Premijer lige.

Benfika je neverovatna mašina za pravljenje para. Odlazak Fernandesa i nije najbogatiji u istoroji kluba, pošto je Atletiko iz Madrida platio 127,2 milikona evra za Žoaa Feliksa. Sjajan posao napravljen je i sa Darvinom Nunjesom (Liverpul, 80 miliona), Rubenom Diasom  (Mančester siti, 71,6), golmanom Edersonom (Mančester siti, 40), Akselom Vitselom (Zenit, 40), Raulom Himenesom (Vulverhempton, 38),  Nelsonom Semedom (Barselona, 35,7),…

Puinila je Benfika kasu i zahvaljujući srpskim igračima. Od trojice je zaradila više od 72 miliona evra! Nemanja Matić (Mančester junajted) i Lazar Marković (Liverpul) otišli su za po 25, dok je Ajntraht iz Frankfurta platio 22,34 miliona evra za transfer aktuelnog reprezentativca Luke Jovića.

PROČITAJTE JOŠ:

TERZIĆ: Znamo koji nam je gorući finansijski problem, ali ne možemo da ga rešimo zbog odluke FS Srbije! – MaxBet Sport

MILOJEVIĆ IZABRAO Jedan debitant i proverene snage ruše Vojvodinu – MaxBet Sport

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.