Budimo u kontaktu

NBA LIGA

BJELICA SE BORI ZA PRSTEN Golden Stejt prvi finalista, kraj sezone za Dalas (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Klej Tompson (Foto: Beta/AP)

Košarkaši Golden stejta plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su na svom terenu pobedili Dalas sa 120:110. Tako su u finalnoj seriji Zapadne konferencije slavili sa 4:1.


ABA LIGA: Od 20 igraju Crvena zvezda – Partizan, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.47. 


Najefikasniji u timu iz San Franciska bio je Klej Tompson sa 32 poena (osam trojki), Endru Vigins je došao do dabl-dabl učinka sa 18 poena i 10 skokova, a Drejmond Grin je dodao 17 poena, devet asistencija i šest skokova.

Džordan Pul je u pobedničkoj ekipi upisao 16 poena, dok je poen manje zabeležio Stefon Kari, uz devet asistencija. Kari je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije Zapadne konferencije, sa prosečno postignutih 23,8 poena, uz 7,4 asistencija i 6,6 skokova.

Nemanja Bjelica je za Golden stejt postigao pet poena, uz šest uhvaćenih lopti i tri dodavanja.

U ekipi Dalasa najbolji učinak je imao Luka Dončić sa 28 poena, devet skokova i šest asistencija, Spenser Dinvidi je dodao 26 poena, dok je Dorijan Fini-Smit upisao 13 poena. Naš Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Tokom cele utakmice Golden stejt je bio u vođstvu, a najvećih plus 25 (87:62), imao je u trećoj deonici. Dalas je pri kraju treće četvrtine smanjio razliku (92:84), ali u nastavku nije uspeo da dođu do potpunog preokreta.

Voriorsima je ovo šesto NBA finale u osam sezona. Tako su izjednačili rekord Čikago Bulsa, koji su predvođeni Majklom Džordanom to uradili u periodu od 1991. – 1993. i 1996. – 1998. godine. Ovo je Golden stejtu bila deveta pobeda na domaćem terenu u plej-ofu, u isto toliko mečeva.

U noći između petka i subote u Bostonu se igra šesta utakmica finala Istočne konferencije. Domaći tim ima prednost 3:2 u seriji protiv Majamija. Prvi meč velikog finala NBA lige igra se 2. juna u San Francisku.

PROČITAJTE JOŠ:

CRNO-BELA ARENA Ostoja obradovao sve navijače Partizana! (FOTO)

UOČI FINALA S PARTIZANOM Čović upozorava: Reagovaćemo na svaki pokušaj da se finale rešava van parketa

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.