Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Boško Kijanović oborio državni rekord na 400 metara!

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Boško Kijanović (Foto: Starsport)

Sjaj srpskog atletskog asa u Grčkoj za prvo mesto u trci na 400 metara i novi državni rekord u konkurenciji do 23 godine. Jedan od najboljih reprezentativaca Srbije, 22-godišnji Boško Kijanović pokorio je Kalamatu i rezultatom 45.72 zasluženo osvojio zlato, ovaj put na mitingu svetske čelendžer serije.


SP U HOKEJU NA LEDU: Od 19:20 igraju Kanada – Danska, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Kanade 1.23. 


Prva trka ove sezone na otvorenom donela je mladom srpskom šampionu obaranje državnog rekorda za mlađe seniore, obaranje ličnog rekorda za 75 stotinki i ujedno treći najbolji rezultat Srbije svih vremena. Seniorski rekord naše zemlje u trci na 400 metara napolju drži Slobodan Branković. Boško je pre ove trke istrčao i sjajan rezultat na 100 m – 10.54 sekundi.

Kijanović je sjajne rezultate u 2022. najavio na takmičenju „Belgrade Indoor Meeting“ održanom 7. marta kada je oborio nacionalni rekord star 30 godina tako što je istrčao 46,22 u trci na 400 metara i na taj način za jednu stotinku prestigao sadašnjeg direktora Srpskog atletskog saveza Slobodana Brankovića koji je 1992. godine postavio taj rekord. Na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani koje je održano u Beogradskoj Areni zauzeo je 10. poziciju.

POVREDA UMALO POREMETILA PLANOVE

– Ceo pripremni period za zimsku sezonu je protekao u iščekivanju Svetskog prvenstva i popravljanja ličnog rekorda na 400m. Pred sam početak sezone, krajem decembra, desila se povreda zadnje lože koja me je odvojila od takmičenja mesec i po dana i nastojala da poprilično poremeti moje planove za sezonu. Broj takmičenja mi je praktično bio prepolovljen i ostalo mi je veoma malo vremena da se spremim za Svetsko prvenstvo – rekao je Kijanović i dodao:

Međutim, zahvaljujući velikoj psihičkoj stabilnosti, poverenju trenera i kvalitetnom saniranju povrede, na stazu sam se vratio još bolji nego pre, što je otvorilo put za velike uspehe, do kojih sam na kraju i došao. To su bili novi seniorski državni rekord rezultatom 46.22 sekundi i plasman u polufinale Svetskog prvenstva. I sve u rodnom gradu, pred domaćom publikom koja je takođe veoma zaslužna za moje rezultate. Čitavo prvenstvo je bilo ispraćeno izvanrednom organizacijom i atmosferom što me je zaista dodatno motivisalo.

Kijanović u 2022. cilja još dva velika takmičenja.

– Rezultatski plan za letnju sezonu je vreme što bolje od 46 sekundi i mogući napad na seniorski državni rekord na otvorenom, dok su opšte ambicije finale Evropskog prvenstva u Minhenu i plasman na Svetsko prvenstvo u Oregonu – istakao je Kijanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija sa deset boksera na Evropskom prvenstvu u Jerevanu

SLATKA OSVETA Mariboru titula u Sloveniji, Mudrinski najbolji igrač šampionata (FOTO+VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.