Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

BRAVO! Srbija na još jednom Svetskom prvenstvu

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Iako u podmlađenom, izmenjenom sastavu, košarkašice Srbije su još jednom obradovale naciju. Izabranice Marine Maljković su u u dvorani “Ranko Žeravica”, nekadašnjoj GHali sportiva na Novom Beogradu u drugom meču kvalifikacija pobedile Australiju, domaćina SP – 78:71 (24:20, 14:20, 15:16, 25:15).

ABA liga: naša kladionica nudi kvotu 1.83 da će na meču Budućnost – Mega biti ubačeno manje od 162 poena.

Srbiju je do pobede predvodila Ivon Anderson sa 30 poena i šest skokova. Pratile su je Aleksandra Crvendakić sa 12 poena, četiri asistencije i tri skoka i Tina Krajišnik sa 11 poena i sedam skokova.

Ipak, jednu od ključnih uloga u finišu odigrala je Saša Čađo. Osim važnom trojkom u finišu, imala je ogromnu ulogu u odbrani.

Pre utakmice, KSS je upriličio zvaničan oproštaj Sonji Vasić i Jeleni Bruks. Njima su poklone uručili predsednik saveza Predrag Danilović i ministar sporta i omladine u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

 Sonja Vasić i Jelena Bruks (Foto: Starsport)

 

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.