Budimo u kontaktu

Blog

PRAVI REMEK-DELO U TIŠINI Ako Bruno Laže, tabela ne laže

Engleski fudbal

Objavljeno

,

Trener Vulverhemtona Bruno Laže (Foto: Beta/AP)

Ako Bruno Laže, tabela ne laže.

Ušli smo u poslednju trećinu sezone, a Vulvsi su nas sve iznenadili jer su na šest poena i dve utakmice manje od 4. mesta.

U 2022. pobedili su na pet od šest utakmica, a tu spadaju i pobede u gostima nad Mančester junajtedom i Totenhemom.

Pa kako je Bruno Laže uspeo tako tiho da napravi nešto izvanredno u zapadnom Midlendsu?

REDING – BIRMINGEM 1 VREME JE DA SE ZAKUCA TAJ OPSTANAK

Pre sezone nije mnogo ljudi verovalo u njega. Iskreno, ja nisam.

Svim „nevernim Tomama“ je pokazao kako radi.

Iako naizgled nije mnogo promenio u odnosu na prethodnog menadžera, nije napravio zaokret od 180 stepeni. Bruno Laže je dosta drugačiji do svog sunarodnjaka Nuna Espirita Santa.

U pobedi protiv Lestera u nedelju mirno je sedeo na mestu sa kapuljačom navučenom preko glave da bi ga štitila od užasnog vremena. Izgledalo je kao da želi da bude nevidljiv. Dok je Nuno, poznata brada, uvek bio maksimalno fizički prisutan.

Espirito Santo uveo je Vulvse u Premijer ligu i napravio od njih ne samo stabilnog prvoligaša nego top 10 tim, pa čak ih i doveo do Evrope. Ipak, Bruno Laže se već pokazao kao dostojna zamena.

On je doveden da unapredi i ulepša igru. Da „vukovi“ budu uzbudljiviji i više napadači usmereni. Odmah je postavio odbrambene igrače dalje od svog gola, a pošto cela ekipa nije baš poznata po brzini to je donelo razloge za brigu i sumnju kod svih nas. Bar kod mene.

Prvi mesec je doneo tri poraza od 1:0 protiv Lestera, Totenhema i Mančester junajteda – baš tri tima koja su dobili u ovoj godini. I u tim porazima videlo se koliko je stil igre lepši u odnosu na prethodnika.

Navijači i igrači su znali da se nešto pozitivno dešava i verovali su Portugalcu.

Ispostaviće se s pravom.

MIDLZBRO – VBA 1 NEŠTO NE ŠTIMA KOD GOSTIJU

Istina je da baš ova pobeda protiv Lestera to ne oslikava jer su imali 35% posed lopte i manje šuteva od protivnika i da su pobedili na kontra-napade, ali sada je rezultat tu i niko ne mari.

Ono što, takođe, nije ulivalo nadu po njegovom dolasku je CV koji kad uporedite sa ostalim menadžerima u ligi nije upečatljiv. Nije baš imao neku igračku karijeru, a onda je bio asistent Karlosu Karvahalu u Šefild Venzdeju i Svonsiju, a zatim Benfika.

Ipak, Laže je imao veliku motivaciju da uspe u Engleskoj. Na ostrvu se prvo pisalo da će preuzeti Aston Vilu kada se Dinu Smitu drmala stolica. Smit je ostao na klupi svog kluba, a Bruno Laže je dospeo na radar Vulvsa. Midlends mu je bio suđen.

Porodica mu je ostala u Portugaliji jer mu žena, Maria, vodi uspešan biznis.

Napravio je male, ali značajne promene u igri tima.

U trening centru je tražio da se napravi posebna sala za sastanke koja preferira da održava dva puta dnevno. Jedan pre i jedan posle treninga. Njegov prethodnik Nuno, držao je jedan sastanak nedeljno.

Možda deluje kao da nema srce i nije temperamentan, ali sve nas je iznenadio kada je javno kritikovao upravu za manjak igrača koje mu nisu doveli u januaru. Rekao je da to nije ništa strašno, samo mora da im ukaže na to da u nedostatku igrača ima kritične pozicije i da oni moraju da razumeju kako se radi ovaj posao.

Sve fino, kulturno, staloženo. Baš osveženje za Premijer ligu.

ČELSI – LIL 1&3+ REŠAVANJE U PRVOJ UTAKMICI

Bilo kako bilo s pojačanjima, njemu ova sezona ide iznad svih očekivanja, ali upozorio ih je na vreme. Adama Traore je otišao, Žoao Mutinjo i Roman Sais imaju ugovore samo do leta.

Kineski vlasnici Vulvsa očigledno su se okrenuli ka dovođenju mlađih igrača i Laže je i sa tim uspešno izašao na kraj. Maks Kilman igra svoju prvu pravu sezonu u prvom timu i došao je na korak do reprezentacije Engleske.

Rajan Ait-Nuri ima samo 20 godina, a Luk Kandl tek 19 i obojica su učestvovali u poslednje dve pobede. Laže veruje u mlade i odlično ih razvija.

Uradio je nešto posebno ovde, a tim je na korak od toga da skoči još jednu stepenicu i postanu veliki, tj bore se za LŠ.

U četvrtak gostuju Arsenalu, jedinom timu koji ih je pobedio ove godine. Jedini koji nije izgubio od njih, ako izuzmemo FA kup.

Međutim, Vulvsi sada deluju bolje u gostima, s obzirom koga su sve pobedili.

Biće to sigurno sjajan meč, pun trke i  borbe.

Dva direktna rivala u trci za Evropu!

Uživajte.

Dulle Varney

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.