Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

BUKARI ZA MAXBET SPORT Boli me poraz od Partizana! Jedan trofej sa Zvezdom ima posebno mesto u mom stanu… Bićemo opet šampioni!

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Osman Bukari u 171. "večitom" derbiju (Foto: Starsport)

Dao je gol šampionu Evrope u Engleskoj, a onda je sjajnim potezom matirao Jang bojs i doneo Crvenoj zvezdi jedini bod u Ligi šampiona. Na visokom nivou je pokazao kvalitet, privukao pažnju nekoliko klubova i jesenjim učinkom se svrstava u najbolje igrače šampiona Srbije.


ENGLESKA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Liverpula protiv Njukasla (21:00) je 1.45.


Imaće Osman Bukari po čemu da pamti prošlu godinu, uz duplu krunu sa crveno-belima, a već u januaru imaće veliki izazov sa selekcijom Gane na Kupu afričkih nacija. Krilni napadač je u razgovoru za MaxBet Sport otvoreno pričao o onome što je urađeno i poručio da nikada ne gleda mnogo unapred.

Imali smo šest velikih utakmica. Svakom od nas je imponovalo da budemo u žiži, ali smatram da smo mogli da upišemo još neki bod. Nije nas htelo, a pogotovo u drugom meču sa Jang bojsom, nismo naplatili brojne šanse – kaže Bukari.

Beg na “Itihadu” je bio u vrhunskom stilu.

– Osetio sam da Ivanićev potez. Asistencija je bila vrhunska, pa nisam smeo da promašim. Verovao sam da ću uspeti, a ovaj pogodak mi je baš drag i važan. Upisao sam se u strelce protiv najboljeg tima, svakako da je to značajno za svakog igrača, ali mi je žao što smo izgubili.

ISPLATIO SE OGROMAN RAD

Zalet je hvatan kroz mnoge utakmice.

– Nije nam bilo lako da tri puta igramo za sedam dana. Ogroman je pritisak kada nemaš pravo na kiks. Pored svega smo gurali, uspeli da anuliramo minus i onda je došao derbi na kraju. Poraz me boli, mogli smo bar do boda. Važno je da imamo priliku za popravni.

Nekoliko puta su usledili golovi za špice.

– Često golmani pokušavaju da čitaju akciju. Ne libim se da šutiram iz svake pozicije, što se videlo sa Jang bojsom i u sudaru sa Vojvodinom. Ti golovi su bitni za ekipu, a proglašen sam i za igrača utakmice sa Švajcarcima. Taj trofej ima posebno mesto u stanu.

MOGUĆ RASTANAK U JANUARU

Nekiliko klubova je pratilo učinak momka iz Gane.

Osman Bukari (Foto: Starsport)

– Nisam opterećen. Ako se slože kockice i ponuda bude prihvatljiva, a nije problem da ostanem do kraja sezone. U Zvezdi mi je dobro, a uvek sam motivisan da jurimo trofeje. I pored minusa od samo jednog boda, smatram da ćemo ponovo da budemo šampioni. Razlika je igranje u Belgiji i Francuskoj. Ovde se samo priznaju pobede.

Navikao se Bukari na život u Beogradu.

– Ljudi su ljubazni, a hrana dobra i ukusna. I kada sam dobio poziv nisam se ni malo dvoumio. Za mene je ovaj period baš uspešan, pa neka se samo nastavi.

Nema mnogo vremena za uživanje i slede obaveze u dresu Gane.

– Sve je to sastavni deo karijere. Navikao sam godinama, kao profesionalac. Od nas mnogo očekuju, ali idemo korak po korak. Važno je da prođemo grupu, budemo zdravi i pokažemo se u najboljem svetlu. Naravno, pokušaćemo da stignemo do završnice turnira – poručio je Bukari na kraju razgovora za MaxBet Sport.

1 komentar

1 komentar

  1. Don Vito Corleone

    01.01.2024. at 19:16

    “Dao je gol šampionu Evrope u Engleskoj, a onda je sjajnim potezom matirao Jang bojs i doneo Crvenoj zvezdi jedini” Podnaslov teksta nije završen, a trebalo je da stoji zatim je u Bernu, u kontranapadu došao do golmana Jang Bojsa i u njega se zakucao! Sjajan potez! Sjajno zakucavanje, mogli bi mu pozavideti košarkaši. Niste naglasili u tekstu da je Bukari “sjajnim potezom matirao Jang Bojs i doneo Crvenoj Zvezdi jedini bod u grupnoj fazi LŠ”, nerezonskim udarcem iz mrtvog ugla! Zbog toga što je Bukari tehnički nepismen, vrlo će ga teško Zvezda prodati! Odnosno daće ga za bagatelu nekom klubu u drugoj ligi Saudi Arabije, Koreje, Grčke ili Kipra.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.