Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

KAPITEN VOJVODINE ZA MBS Malbašić: Jesen je bila neuspešna… Pokušaćemo da prestignemo TSC i napadnemo trofej u Kupu

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Filip Malbašić, kapiten Vojvodine (Foto: Starsport)

Kapiten trećeg kluba po veličini u Srbiji. Možda poslednjih godina ne po kvalitetu, ali po istoriji svakako. Mada, Novosađani najavljuju da će na velika vrata da se vrate u sam vrh srpskog fudbala.


PREMIJER LIGA: Kvota na pobedu Liverpula protiv Njukasla u našoj kladionici je 1.45. Utakmica je na programu u ponedeljak od 21:00. 


Krilni fudbaler Vojvodine i kapiten “stare dame”, Filip Malbašić, sumirao je utiske jesenjeg dela sezone u razgovoru za MaxBet Sport. Iskusni fudbaler ne može da bude zadovoljan dosadašnjim tokom sezone, ali čvrsto veruje da bolji rezultati dolaze na proleće.

– Ocenjujem ovu polusezonu neuspešnom. Kako timske igre, tako i moje lične. Mislim da smo morali da imamo bolje rezultate. Gubili smo bodove u utakmicama u kojima klubu kao što je Vojvodina to ne sme da se desi. Moramo da imamo kontinuitet i da tome težimo na proleće. To mora da nam bude glavni cilj – kontinuitet u igri i serija dobrih rezultata. Mi smo mnogo veliki klub, a u poslednjih godinu dana nismo uspeli da vežemo nekoliko pobeda u nizu. Igrački imamo kvaliteta to da postignemo – rekao je Filip Malbašić za naš portal.

ODGOVORNOST I PRIVILEGIJA

Dobio je ovog leta kapitensku traku Nikola Čumić, ali je on poslednjih dana prelaznog roka napustio “Karađorđe”. Njegovim odlaskom kapiten Vojvodine postao je Filip Malbašić.

Velika je odgovornost, ali i privilegija. Velika je stvar kada te prepoznaju kao nekoga ko je sposoban za to. Meni ovo mnogo znači. Bio sam spreman za tu ulogu i ponosan na sebe zbog toga. 

Malbašić posle Čumića preuzeo traku (Foto: Starsport)

Počeo je Malbašić karijeru u Radu, nosio je dresu Partizana u sezoni 2013/14, kao i Vojvodine 2015/16. Smatra da se kvalitet fudbala u Srbiji podigao od tada, ali nisu neke druge stvari.

Razlika je velika u svemu. Krivo mi je što mi deluje da se infrastuktura ne menja. Igralo se i tada i sada na istim stadiona. Postoje neki novi primeri kao što je TSC. Što se tiče lige sada je drugačiji fudbal nego kada sam ja počinjao u Radu. Imali smo tada mnogo kvalitetnu ekipu gde smo čak igrali i Evropu. Klub je vodio Ranko Stojić, trener nam je bio Marko Nikolić. Nekada je talenat bio bitniji od fizike, sada je to drugačije. Bilo je kvaliteta i tada i sada. Liga je mnogo izjednačenija i očekuje nas zanimljiv prolećni deo.

Napustio je mlad “građevinare” i potpisao za Hofenhajm. Nije dobio pravu priliku u Bundesligi, pa je došao na pozajmicu u Humsku.

Došao sam na poziv Vuka Rašovića. Zatekla me sjajna ekipa sa Sašom Ilićem koji je legenda kluba i čovek kakav se retko upoznaje. Bilo je tu još odličnih igrača poput Mitrovića, Šćepovića, Živkovića, Pantića, Drinčića, Škuletića… Drugi deo sezone sam igrao korektno, ali nisam pokazao sve što sam mogao. Poneo sam na taj period, bilo je to lepo iskustvo i poneo sam sjajne uspomene.

Posle provede sezone u Poljskoj gde je doživeo tešku povredu, Malbašić je došao u Vojvodinu. Bio je to prvi mandat u klubu sadašnjeg kapitena tima.

Te godine u Vojvodini igralo smo sjajno sa Nenadom Lalatovićem. Sve se bilo namestilo, bili smo odlična grupa momaka. Kada te krenu golovi i samopouzdanje onda ide sve kako treba. Uspeo  da postignem preko 3o golova u tih malo više od godinu dana.

SA KADIZOM SRUŠIO REAL U MADRIDU

Može Malbašić da se pohvali igranjem u Primeri, kao i pobedom nad Real Madridom na “Santjago Bernabeu”.

Potpisao sam  za Kadiz šest meseci pre ulaska u Primeru. Odigrao sam tridesetak utakmici u prvoj ligi Španiji. Kada počinješ da treniraš fudbal sanjaš da igraš u nekoj od tih najjačih liga. Mnogo mi je drago što sam igrao tamo, ali mi je krivo što nisam uspeo da se pokažem u najboljem svetlu. Uglavnom sam ulazio sa klupe, ali ne žalim zbog toga što nisam dobio veću šansu. Pobedili smo Real na “Bernabeu” i to je bila najveća pobeda u sezoni. Igrali smo nerešeno sa Barsom, ali tu utakmicu nisam ulazio u igru.

Vojvodina je na polusezoni sedma, ali sa samo bodom manje od četvrte ekipe i devet bodova zaostatka u odnosu na trećeplasirani TSC. Pored toga, “lale” imaju velika očekivanja i u Kupu Srbije.

– Očekivanja u Vojvodini moraju da budu najveća. Moramo da budemo svesni kvaliteta koji posedujemo. Pokušaćemo da izborimo to treće mesto koje je dostižno. Daćemo maksimum u Kupu, tu je uvek cilj da se ide na trofej. Nadam se da će da me služi zdravlje, da izbegnem povrede, da uhvatim kontinuitet igara i da priužim dobre partije – zaključio je Filip Malbašić za MaxBet Sport.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.