Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE KOŠARKA

Čan nema dilemu: Obradović bi uspeo u NBA!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Željko Obradović (Foto: Starsport)

Godinama unazad vodi se debata u košarkaškim krugovima da li bi Željko Obradović bio podjednako uspešan u NBA ligi, kao što je u Evropi. Mišljenja su podeljenja, a poslednje koje se iznelo u javnost dolazi od njegovog nekadašnjeg pomoćnika.


FINSKA: U subotu od 16 igraju HJK Helsinki – Oulu, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.25. 


Novi trener Turk Telekoma, Erdem Čan, uveren je da bi Obradović bio izuzetno uspešan strateg i “preko bare”. Od ranije je poznato da su on i Obradović sarađivali u zlatnoj eri turskog velikana, koja je krunisana titulom Evrolige.

– Kada je Željko došao u Fenerbahče nismo se poznavali. On je pre toga bio trener u Panatinaikosu, a ja pomoćnik u PAOK-u. To je jedini put kada su nam se putevi ukrstili. Tražio je izveštaj o našim igračima i drugim u turskom prvenstvu. Bio sam veoma uzbuđen i nisam spavao te noći kako bih pripremio dve kutije pune DVD filmova sa detaljima o svakom igraču. Pronašao sam ga sledećeg jutra u hotelu u kom je odsedao. Dao sam mu i spisak sa akcijama u napadu koje je koristio u Panatinaikosu. Nasmejao se i pitao me da li mu to dajem njegove akcije i potom me zamolio da ih podelim ostalim pomoćnicima. Kao osoba koja ima iskustvo u NBA, moj prethodni stav u vezi sa tim da li bi on uspeo tamo se nije promenio. Naravno da bi.

Jedan od najvećih Željkovih kvaliteta vidi u mogućnosti da se prilagodi svakoj situaciji.

– Na svaku situaciju, bilo kog dana. To se odnosi kako na utakmicu, tako i pre nje. Uvek ima plan B, C i D. Mislim da bi mu sposobnost da se prilagodi pomogla da napravi dobar posao u NBA. Naravno, njegov pristup i ponašanje prema klubu i igračima bi bio drugačiji nego u Evropi, to sigurno.

Jedinu prepreku vidi u potrebi pojedinih timova da “tenkuju”, što se Željku sigurno ne bi svidelo.

– Mislim da ne bi mogao da trenira neku ekipu bez cilja. Ekipe u NBA ‘tenkuju‘. On ne voli da gubi. Mogao bi dobro da se snađe u Dalasu, San Antoniju ili Oklahomi na primer. Takođe i u Majamiju koji se meni jako sviđa. Pored toga, proces zapošljavanja bi isto mogao da bude problem. Često postoji nekoliko intervjua sa različitim kandidatima. To ne bi prošlo kod Obradovića. Stoga ekipe moraju da ga uzmu kao primarnog kandidata.

PROČITAJTE JOŠ:

Radonjić potvrdio loše vesti: U Železniku igramo bez Holinsa

VRELA BALKANSKA KRV Zbog ove Makedonke su se rastali Šakira i Pike (FOTO)

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.