Budimo u kontaktu

ABA LIGA

NAJBOLJI KADA JE NAJPOTREBNIJE Zvezda slomila Ljubljančane i povela u seriji!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Nikola Kalinić i Edo Murić (Foto: Starsport)

Nadzire se “večiti” derbi u finalu ABA lige. Crvena zvezda je savladala Cedevita Olimpiju sa 93:82 (26:23, 27:25, 18:15, 22:19).


FRANCUSKA Bordo u subotu se oprašta od elite, mogao bi pobedom. Kvota na “keca” protiv Lorijena je 2.50 u kladionici MaxBet.


Prvi koš na meču postigao je Nejt Volters, da bi poenima sa linije za slobodna bacanja Blažič ubrzo poravnao rezultat. Trojkama Kalinića i Vajta domaći prave mini-seriju koju pogotkom uz faul seče Omić. Promašene zicere Kuzmića i Kalinića kaznio je Blažič za prvo vođstvo Ljubljančana na utakmici – 12:10.

Serijom 12:3, tim sa Malog Kalemegdana ponovo dolazi do osetnije prednosti, posle čega je Jurica Golemac morao da zatraži prvi tajm-aut na meču. Ekspresnom reakcijom slovenački tim je došao na samo pet poena zaostatka, posle čega je Radonjić bio primoran da traži minut odmora. Crveno-beli su prvi kvartal završili sa posednom prednosti – 26:23.

Drugu deonicu obeležio je nesmotren potez Ogusta posle čega je Mitrović doživeo povredu. Meč je bio prekinut na par minuta, ali se krilni centar crveno-belih ubrzo vratio na klupu. Dobar ritam domaćih Ljubljančani su presekli serijom Omića 4:0 posle čega je Radonjić zatražio novi tajm-aut (40:39). Izabranici Jurice Golemca pružili su dobar otpor do kraja poluvremena, pa su na veliki odmor otišli sa pet poena zaostatka (53:48).

Volters u duelu sa Omićem (Foto: Starsport)

Imala je Zvezda odličnu priliku u trećoj četrvitini da stekne dvocifrenu prednost, ali poenima Pulena i Ogusta gosti su smanjili razliku na minus pet (62:57). Gostujući tim nije izdržao nalet Zvezde tri minuta pre kraja deonice, kada su zbog deset poena minusa morali da seku seriju crveno-belih tajm-autom. Cedevita Olimpija uspela je da “ublaži” zaostatak, pa je pred poslednji kvartal ušla sa minus osam (71:63).

Crveno-beli furiozno ulaze u poslednji kvartal, gde serijom poena Ivanovića stižu do plus 13 (78:65). Nisu Ljubljančani imali adekvatan odgovor na fantastičnu igru rivala, koji je samo povećavao svoju prednost. Pet minuta pre kraja meča, domaći su došli do vođstva od 16 poena (85:69) čime su došli korak bliže trijumfu. Serija 5:0 Murića navela je Radonjića da ipak zatraži minut odmora, kako bi izazvao reakciju kod svojih igrača. Ekipa iz Slovenije stigla je ubrzo i do jednocifrenog zaostatka, što je strateg crveno-belih ponovo bio primoran da seče tajm-autom. Dobrom odbranom u finišu crveno-beli su očuvali stečenu prednost i stigli do zasluženog trijumfa – 93:82.


CRVENA ZVEZDA – CEDEVITA OLIMPIJA 93:82 (26:23, 27:25, 18:15, 22:19)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 10, Davidovac 8, Mitrović 21, Lazić, Kalinić 17, Dobrić 5, Holins 6, Ivanović 16, Marković, Vajt 10, Kuzmić.

Cedevita Olimpija: Pulen 10, Ferel 4, Edžim 3, Murić 14, Ogust 8, Blažič 20, Hodžić, Ščuka, Omić 11, Dragić 12, Radovanović, Mulalić.


 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.