Budimo u kontaktu

EVROLIGA

RECEPT ZVEZDINOG SLAVLJA U MILANU Magija Teodosića uz borbenost Gedraitisa i Bolomboja slomili “manekene” – žal za porazom od Asvela je sada još veći (VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Rokas Gedraitis, Miloš Teodosić i Nemanja Nedović (Photo by Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images)

Crveno-beli su u četvrtak uveče sjajnom igrom došli do trijumfa nad ekipom Olimpije iz Milana. Četa Janisa Sferopulosa sada u Evroligi ima skor 9-12, kao i milanska ekipa.


LA LIGA: Sevilja – Alaves (21.00), kvota na tip GG u kladionici Maxbet iznosi 2.20


Zvezdi je ovaj trijumf bio preko potreban budući da je vezala dva poraza. Najpre od Cedevita Olimpije u regionalnom šampionatu, a onda i od Asvela u utorak. Ekipa je pokazala karakter i zasluženo je izvojevala pobedu nad timom Etorea Mesine.

GEDRAITIS, BOLOMBOJ I TEODOSIĆ U GLAVNIM ULOGAMA

Nema igrača Crvene zvezde koji sinoć nije odigrao dobro, ili nije dao sve od sebe, to je rekao i Sferopulos posle meča. Ipak, tri košarkaša su se najviše istakla.

Rokas Gedraitis je poneo epitet igrača utakmice budući da je za 28 minuta provedenih na parketu postigao 22 poena, uz šest skokova i jednu asistenciju. Pored toga, njegova igra u odbrani je bila izvanredna, borio se za svaku loptu i stavio je sebe u službu tima.

Ništa manje dobar nije bio ni Džoel Bolomboj. Doneo je ekipi sa Malog Kalemegdana preko potrebnu energiju. Dominirao je kako pod svojim tako i pod protivničkim košem, a takođe je zabeležio i zakucavanje koje može da uđe u konkurenciju za najbolje kucanje u sezoni Evrolige.

Na kraju, Miloš Teodosić. Zaista nema potrebe da se previše priča o njemu jer je njegova igra od početka sezone da vrhunskom nivou, a tako je bilo i sinoć. Svojim potezima je razigravao ekipu, a najviše se istakao asistencijom za Dejana Davidovca koja je zaludela čitavu Evropu.

SKUPO PLAĆENA POBEDA

Uprkos pobedi, Zvezda je u Milanu imala i određene gubitke. Dosta dugo se crveno-beli muče sa povredama i kratkim rosterom, a sada će ti problemi da se produže.

Naime, već u prvoj četvrtini se dogodila situacija koja se zaista retko viđa. Čak trojica igrača Zvezde su završila na parketu i svaki od njih je nastradao od istog igrača – Kajla Hejnsa.

On se najpre sudario sa tek oporavljenim Lukom Mitrovićem, nedugo zatim je izbio vazduh Nemanji Nedoviću, a onda je učestvovao u veoma neprijatnom padu Majka Tobija. Mitrović se vratio na teren bez poteškoća, Nedović je pokušao, ali se brzo videlo da ne može, dok Tobi više nije ulazio u igru.

Situacija sa njima dvojicom još nije poznata, ali je jasno da će lekarska ekipa morati da se pozabavi njima.

PORAZ OD ASVELA SAD JOŠ VIŠE BOLI

Crveno-beli su iz ovog duplog kola izašli sa polovičnim učinkom, možemo da kažemo da se desilo obrnuto od očekivanog. Izgubili su od Asvela protiv koga su, bar na papiru, bili favoriti, a pobedili vrlo respektabilan Milano na strani.

Da je kojim slučajem pobeđen i Asvel, Zvezda bi sada ima skor 10-11, što je čini se mala razlika u odnosu na ono što ima sada. Ipak, sezona Evrolige je takva da je svaka utakmica krucijalna, tako da se crveno-belima luksuz za eventualne greške drastično smanjuje.

U narednom kolu Sferopulosov tim će da dočeka Baskoniju, na čijoj je klupi Duško Ivanović, što će da bude prvi put da iskusni stručnjak od svog odlaska iz Zvezde igra protiv nje.

02.01. Fenerbahče – Crvena zvezda 76:85
04.01. Crvena zvezda – Partizan 88:72
06.01. Cedevita – Crvena zvezda 96:86
09.01. Asvel – Crvena zvezda 100:91
11.01. Milano – Crvena zvezda 62:76
14.01. Crvena zvezda – Borac
18.01. Crvena zvezda – Baskonija
21.01. Crvena zvezda – FMP
25.01. Alba – Crvena zvezda
27.01. Crvena zvezda – Partizan
30.01. Crvena zvezda – Valensija

Standings provided by Sofascore
6 Komentara

6 Comments

  1. KAMO POJAČANJA JELI NEBOOOJŠA,KAMOOO???

    12.01.2024. at 13:17

    KAKVO SUĐENJE NAM PAKUJE TAJ BEDNIK BODIROGA ,TO JE VIŠE PREVRŠILO SVAKU MERU.SINOĆ SUDIJE NISU SUDILE ČAK NI PAR POKUŠAJA UBISTVA. ZVEZDA JE PONOVO MUČKI I DRASTIČNO OŠTEĆENA BESRAMNOM SUDIJSKIM ODLUKAMA,NALOŽENOM OD STRANE GROBARISTANCA MURATA OBRADOGLU,KOJI NE MOŽE DA PODNESE, DA ZVEZDA BUDE ISPRED KK JSD SNS NBA PARTIZAN NA TABELI EVROLIGE. SVI SU PORTALI ZABELEŽILI OTIMAČINYU JAVORA PROTIV ASVELA ,ALI SINOĆ SU “PRAVDU” DELILE SUDIJE KOJE NIKAKVE VEZE NEMAJU SA ZVEZDOM. UJDURMA STIŽE OD BODIROGE I ONOG GENSEKA LITVANCA KOJI VEĆ SAD NAJAVLJUJE IZBACIVANJE OČITO KK CZV,SVE I DA ODIGRA PLEJ OFF ILI ČAK ODE I NA F-4, PA GA NEKIM ČUDOM I OSVOJI! ZVEZDA SE JEDNOSTAVNO GURA IZ EVROLIGE PO NALOGU MURATA OBRADOGLUA,I TO JASNO MORA DA SE KAŽE,A G.ČOVIĆ “MUDRO” ĆUTI I NE PREDUZIMA NIŠTA!

    • KRCUN CZ ANTISRBI

      12.01.2024. at 14:10

      MOZES SAMO DA SE SAGNES BODIROGI KRCUNOV POTOMCE

  2. As

    12.01.2024. at 13:47

    Treba 3 igraca.Plej ,2 i 4

    • U IME ISTINE I PRAVDE

      12.01.2024. at 14:10

      TREBA PRIJATELJU TREBA ,AL VELEITDAJNIK NEBOJŠA “POKRO” 8 MILKI IZ BUĐETA DA ZIDA NASELJE NA FMP PADINI ISPOD JULINOGA BRDA I ONDA OSTO “KRIVAK” ZA POJAČANJA!

  3. VIDEO GA NEBOOOJŠA KAKO DIMI CIGARILOS SAV SREČAN KAD JE U PIONIRU ISPRAZNIO HALU OD DELIJA I POKLONIO GLDARIMA POBJEDU

    12.01.2024. at 14:05

    OOOO MY GOD,OOOOO MY GOOD!!! NASTAVLJA SE MEKSIČKA-LATINO SAPUNICA I SPRDAČINA I UJDURMA ZVANA “””NEVJEROJATNI USPESI U EVROLIGI KK JSD SNS NBA PARTIZAN””” I “””USPESI NAAAJVEĆEG TRENEEEERA VASIONE MURHATA TATARINA OBRADOLUA U JUROLIGI””‘ PROTIV MAKABIJA IM SUDI BOLTAUZER STARA FUKRA I MURVA I PODLAC PODMIĆEN DO NEPREPOZNATLJIVOSTI! TO JE ONAJ ČUVENI BOLTI ŠTO KAD SUDI ON ILI KOMPANJONOI IZ SLO,HRV I ABE GENERALNO, PARTIZANI UVJEK,ALI UVJEK POBJEDE, A ZVIJEZDA UVJEK MORA DA IZGUBI!!! EPA EVO TI GA SAD OPET JE TU SPASILAC MURHATOVOGA PRRRKNA MATEJ BOLTAUZER ZVANI BOLTI CIGARILOS,ZATO ŠTO VOLI DA ZAPALI CIGARILOS KAD JE SREĆAN ZBOG OBILNOG MITA,KOJE MU UTUTKA MURHAT TATARIN,SVAKI PUT ZA SVAKU POBJEDU!!!

  4. Istina

    12.01.2024. at 14:44

    Zaboravili ste Hangu koji je takođe bio fenomenalan.Onih nekoliko krađa u odbrani,prava i inteligentna percepcija,svaka čast…plus što je bio i plej u napadu,davao neke ključne poene.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.