Budimo u kontaktu

ABA LIGA

ZA OBRAZ Zvezda lako slavila u Splitu i “pogurala” Podgoričane u plej-of

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Luka Mitrović (Foto: Starsport)

Bez takmičarskog motiva, jer je pitanje prvog mesta rešeno u prošlom kolu, vicešampion regiona je u Dalmaciji odigrao taman koliko je trebalo. Crveno-beli su u doigravanje “pogurali” Studentski centar, sa kojim će i da igraju u četvrtfinalu: Split – Crvena zvezda 73:92 (19:25, 18:24, 19:17, 17:26).


Naša kladionica nudi kvotu 2.20 za pobedu Majamija na gostovanju Indijani.


Prvi put se u sastavu Zvezde pojavio oporavljeni Trej Tompkins, nekadašnji košarkaš Real Madrida, koji nije igrao skoro godinu dana. Sjajno je tim Janisa Sferopulosa otvorio meč i već u prvoj četvrtini stekao opipljivu prednost (23:11). Blistao je Nemanja Nedović koji je samo u prvoj četvrtini ubacio 11 poena.

Ipak, dozvolili su crveno-beli domaćinu da serijom 14:2 uđe u egal. Post je trojkom prekinuo Jago dos Santos.

Sredinom drugog perioda, tačno 5.57 minuta pre poluvremena, na teren je kročio i Tompkins. Ubrzo je krilni centar upisao i prve poene u crveno-belom dresu. Bilo je to zakucavanje, po čemu je bio poznat u najslavnijim danima.

Na poluvremenu, Nedović je ostao na onih 11 poena iz prvog perioda. Dos Santos je ubacio devet, Mitrović osam, a Smart sedam poena.

Koristeći pad u igri crveno-belih, domaćin je posle velikog odmora prišao na minus šest. Taj napad je odbio odlični Nedović, koji je trojkom zaključio seriju 8:0 za 63:49. Pred završnih 10 minuta, Zvezda je imala plus 10 (66:56).

Ubrzo je sve bilo rešeno. Zvezda je stekla plus 20 poenima Dalibora Ilića, a isti igrač je je posle ofanzivnog skoka šest i po minuta pre kraja pogodio za 80:59 i finiš je bio stvar rutine.

SPLIT – CRVENA ZVEZDA

SPLIT: Fanderburk 12, Perković 16, Šorter 13, Saliven 21, Kalajžić 2, Tišma, Runjić 2, Kučić -, Vuko -, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić 7.

CRVENA ZVEZDA: Smart 13 (5 sk, 4 as), Lazarević -, Hanga 3 (7 as), Tompkins 4, Davidovac, Mitrović 10 (10 sk), Lazić 8, Tobi 7 (7 sk), Ilić 8, Nedović 19 (4-7 za tri), Gilespi 8 (7 sk), Dos Santos 12 (5 as).

ABA LIGA – 26. KOLO

Petak

Cibona – Cedevita Olimpija 72:97
Studentski Centar – Budućnost 80:93

Subota

Igokea – Mega 78:92

Borac – Krka 101:83

FMP – Mornar 111:94

Nedelja

Split – Crvena zvezda 73:92

Ponedeljak

19.00 Partizan – Zadar

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.