Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

ČUDO U DEBRECINU Oslabljena Crna Gora srušila Severnu Makedoniju

Dopisnistvo CG

Objavljeno

,

Detalj sa meča Crna Gora - Severna Makedonija u Debrecinu (Foto: Gol.mk)

Crnogorski rukometaši uspeli su u subotu da savladaju Severnu Makedoniju 28:24 i upišu tako tek drugu pobedu u istoriji nastupa na prvenstvima Evrope.


SERIJA A: U nedelju od 15 igraju Venecija – Empoli, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.90. 


Trijumfom u drugom kolu grupe A Crna Gora je sada došla u situaciju da za dva dana igra protiv Slovenije za prolaz u drugu fazu, čime je usled velikih kadrovskih problema zbog brojnih pozitivnih slučajeva u ekipi na covid 19 već napravila važan iskorak.

Iako bez selektora Zorana Roganovića, koji je nakon dva negativna testa, ipak na poslednjem testiranju bio pozitivan, zbog čega, ipak, nije mogao biti na klupi, ali i tri igrača, Crna Gora je pokazala psihološku snagu i nestvaran voljni momenat. Iako je Crna Gora na startu imala problem u igri 1 na 1 i 2 na 2, uspela je da sjajno otvori meč i povede 8:3, nakon što su blistala krila, uz vrhunskog golmana Nebojšu Simić.

Severna Makedonija uspela je da priđe na 17:16, ali jednostavno Simić je činio čuda, pa je Crna Gora uspela da upiše tek drugi trijumf na šampionatima Evrope, jer su do sada Crnogorci na kontinetalnim smotrama savladali samo Srbiju (22:21) 11. januara 2020. godine, dok su nastupe na Evropskim prvenstvima 2008, 2014, 2016. i 2018. godine završavali bez trijumfa…

Miloš Vujović i Božo Anđelić dali su po šest golova, Vasko Ševaljević postigao je pet, a Branko Vujović četiri pogotka.

Meč odluke za plasman u drugu fazu “lavovi” će igrati u ponedeljak od 18 sati protiv Slovenije.

PROPUŠTENA ŠANSA Drugi krug sada naučna fantastika! Ne može se protiv Hrvatske s dva igrača

Đerona: Bilo nam je teško da se vratimo u drugom poluvremenu, još moramo da radimo

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.