Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

Đoković srušio Kanađanina za polufinale Rima… Ostaje najbolji na svetu i na pobedu je do jubileja!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Dvostruka pobeda Novaka Đokovića. Plasmanom u polufinale mastersa u Rimu, osigurao je prvo mesto na svetskoj rang listi i za sledeći turnir, a to je Rolan Garos. Posle 130 minuta tenisa, Novak je bio bolji od 14 godina mlađeg Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, devetog igrača planete – 7:5, 7:6 (7:1).


Naša kladionica nudi kvotu 2.25 za pobedu Zvereva u meču protiv Cicipasa.


Do finiša prvog seta, obojica igrača bili su uglavnom sigurni na svoj servis. Prvi je do brejka stigao Đoković i poveo 5:3, ali mu je, dok je servirao za osvajanje seta, rival uzvratio. Posle dva laka gema na obe strane, novi brejk je napravio Novak i poveo u setovima.

I u drugom setu je srpski teniser prvi oduzeo servis rivalu. Propustio je prve tri prilike, ali ne i četvrtu za 4:2. Ipak, u sledećem gemu umalo da se ponovo slika iz prvog seta. Novak je spasavao dve brejk lopte, uspeo da dođe do šanse da potvrdi brejk i poveo je s 5:2.

Već u sledećem gemu imao je prvu meč loptu. Odlični Kanađanin se spasao, osvojio gem, a u sledećem je Novak zakomplikovao meč i produžio ga za pola sata.

Set je otišao u taj brejk u kojem je Đoković mladom protivniku držao čas tenisa. Bez trunke neizvesnosti je taj deo dobio sa 7:1 i prošao u finale.

Bila je to Novakova 999. pobeda u karijeri! Protiv Norvežanina Kaspera Ruda u polufinalu, imaće priliku da stigne do jubilarne, hiljadite. Više od svega, pa i retkog dostignuća ipak raduje sasvim vidljiv uspon forme pred drugi, a Đokovićev prvi Grend slem sezone.

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.