Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Šta je pokazao premijerni meč Crvene zvezde? Navijači mogu da budu zadovoljni zbog tri stvari

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Miloš Teodosić u duelu sa Markom Jeremićem (Foto: KK Igokea/Nikola Vuruna)

Ubedljivo su crveno-beli započeli sezonu u ABA ligi. Na neugodnom gostujućem terenu Crvena zvezda je savladala Igokeu i napravili dobru uvertiru za meč sa Asvelom u Evroligi.


ITALIJA: Kvota kladionice MaxBet na igru gol gol (GG) u meču Atalanta – Juventus (18:00) je 1.85.


Posle meča trener Duško Ivanović nije u potpunosti bio zadovoljan. Istakao je: “još nismo dobar tim” . Jasno je, došlo je 11 igrača, treba vremena da se to uklopi u željenu celinu.

Šta je pokazao meč sa Igokeom? Nema nikakve dileme da navijače Crvene zvezde mogu da obraduju saradnja Teodosića i Tobija i partija Rokasa Gedraitisa.

1. TEODOSIĆ I TOBI

Mogao bi to da bude sjajan tandem. Odlično su funcionisali, Tobi je dobar pik end rol igrač, a sa Teodosićem je sve lakše. Osim u tandemu, pokazali su i “pojedinačni” kvalitet. Publika je gromoglasno pozdravila Milošev debi u crvenom-belom dresu, a on im se odužio s nekoliko magičnih asistencija. Što se reprezentativa Slovenije tiče, mogao bi Tobi da postane prva centarska opcija. Znalo se da ima “meku ruku”, to je dokazao i u ovoj utakmici, sa dve trojke iz dva pokušaja. I pod košem je odličan.

2. ILIĆ SE NAMEĆE

Foto: KK Igokea/Marija Vuruna

U prošloj sezoni je Dalibor Ilić bio na marginama tima, ove sezoni bi to moglo da bude sasvim drugačije. Očigledno je da se nameće treneru Dušku Ivanoviću, koji mu uzvraća minutažom. Zabeležio je Ilić 11 poena i posle Tobija bio najbolji skakač ekipe (po tri ofanzivna i defanzivna skoka). Sada deluje mnogo sigurnije u sebe, ne libi se da preuzme odgovornost, i da će moći da se izbori za izbor na poziciji četiri.

3. JAGO “NA ČEKANJU”

Nije doveden kao prva i druga opcija, a posle povreda Nejpira i Teodosića, Jago dos Santos je na kraju pripremnog perioda izbio u prvi plan. Brazilac je došao s reputacijom igrača koji je prošle sezone kao igrač Ulma srušio Bajern i Albu i bio najbolji igrač finala Bundeslige. U Zvezdi se još traži, što je i normalno. Stvari bi, s vremenom, trebalo da “legnu”. Za sada je Jago još “na čekanju”. Može mnogo bolje, to je sasvim sigurno.

4. GEDRAITIS “KLAČER”

Foto: KK Igoeka/Marija Vuruna

Litvanac Rokas Gedraitis je neko ko radi na obe strane terena. Poeni u važnim trenucima, skokovi, asistencije, ukradene lopte. Odličan u tranziciji. Na njega možete da se oslonite. Izneo je meč na poziciji tri. Nije bilo bolesnog Hange, ali Gedraitis je pokazao da mu fizička sprema nije problem. Najviše vremena je proveo na terenu (26:39). Sa njim se prosto sigurni da će da donese dobre stvari. Stručni štab može samo da raduje njegova forma uoči početka Evrolige.

3 Komentara

3 Comments

  1. JUSTICIO

    01.10.2023. at 13:33

    Ne znači da sam u pravu, ali po mom ukusu, deluje da je Jago vrlo verovatno jedan od promašaja, uz ogradu da nije prošao pripreme sa Zvezdom i da možda ima pomalo umora od SP. Ono što se meni kod njega generalno ne dopada jeste činjenica da previše “davi” loptu, usporava napade nepotrebnim nesvrsishodnim driblinzima i da je u odbrani vrlo ranjiv s visinom od 178 cm. Mislim da je ideja o drugačijem brzom pleju u startu kompromitovana izborom Jaga,koji je trebalo da liči na Kampaca,ali je takvo poređenje potpuno neumesno i mislim da je ustvari urađen pogrešan i površan skauting sa njim, jednako kso i sa Bolombojem od 203 cm na mestu centra,koji je ispodprosečan centar i čak onako bez neophodne mase samo čini nepotreban višak. Zvezda je tanka i na poziciji beka šutera, jer Nedović to definitivno nije. Dobro je što se ovog leta odmarao i sačuvao, ali idalje nastavlja po starom i nije ni blizu igrača u kakvog je mogao da izraste, da je imao kroz karijeru prave trenere.

  2. Ja sam ja

    01.10.2023. at 19:49

    Generalno jako losa utakmica zvezde, previse seu dopustili skok u napadu Igokei, moje licno misljenje da bi mec bio neizvesniji da igraci Igokee nisu za*rali jedno 15 napada

  3. Školarević

    02.10.2023. at 08:11

    Lepo je što je Duško Ivanović dao šansu Daliboru Iliću,koji je odličan igrač,vredan i pošten momak i pravi sportista i koji će na ukazano poverenje umeti da uzvrati odličnim igrama. Zvezda ove godine ima veliku šansu i priliku da ostvari veliki rezultat, do sada nezabeležen u istoriji kluba. Potrebno je naravno i malo sreće i da nas zaobiđu povrede. Uz jedan očinski razgovor sa Nedovićem oko izmene načina igranja,gde bi se fokus bazirao na više ulaza, (nešto slično igri Bogdanovića na SP),umesto nerezonskih šuteva za tri,moglo bi i njemu i Zvezdi da se dogodi mnogo lepih stvari. Tim je u suštini dobro komponovan i odlično izbalansiran dostupnim budžetom. Šansa karijere je pred Mitrovićem, Davidovcem,Ilićem,Tobijem,Teom,Nejpirom,Gedraitisom,Hangom,možda čak i malim Topićem od posle nove godine…S nestrpljenjem čekamo početak Evrolige. Imaće Zvezda šta da kaže ove godine i u Evro i u Aba ligi ,posebno ako nam se omogući makar i samo fer suđenje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.