Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

BIĆE OVO DOBRO Moćna Srbija srušila Sloveniju, uz tri gola glavom, pogodio Jović! (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Gol Aleksandra Mitrovića (Foto: Starsport)

Piksijeva Srbija je definitivno drugačija, u svakom smislu. Sa osmoricom novih igrača u odnosu na duel sa Norveškom, uz dvojicu debitanata, “orlovi” su pružili mnogo bolje izdanje i pregazili  Sloveniju, uz tri gola glavom – 4:1 (1:1)!


Na meču Austrija – Danska, naša kladionica nudi kvotu 2.20 za igru ug 3-5.


Takmičenje zamišljeno kao zamena za prijateljske utakmice, inače u ovo doba godine potpuno besmisleno, pravi jde poligon za eksperimente. Selektor jae tako i shvatio ovaj meč, pa je priliku u startnih 11 pružio Erhanu Mašoviću i Đorđu Jovanoviću, uz Ivana Ilića koji ima tek nijansu više iskustva u državnom timu.

Osim toga, Stojković je probao formaciju sa dvojicom napadača, uz Sergeja Milinkovića Savića iza njih.

Tako sklopljen sastav je u prvih pola sata pregazio Slovence. Mladi Jovanović se našao u šansui već posle nepuna dva minuta, a u sedmom, posle dodavanja Sergeja, bespotrebno želeo da asistira Mitroviću, iako je naspram sebe imao samo Oblaka.

Dominacija je pretvorena u vođstvo u 24. minutu. Ivan Ilić je iz kornera pokazao novo oružje “orlova”, nabacivanje na prvu stativu odakle je pucao Milinković Savić. Oblak je odbranio, a najbolji strelac u istoriji ovdašnjeg reprezentativmnog fudbala još jednom pokazao vrhunsku klasu.

Samo šest minuta kasnije, Slovenci su iz prvog izleta na našu polovinu izjednačili. Upravo je ta situacija pokazala trenutne slabosti srpskog tima, jer je gol primljen na vrlo sličlan način kao pre tri dana protiv Norvežana. Levi deo odbrane “orlova” je izigran jednim potezom, a desni bek rivala Petar Stojanović je lepo lobovao Predraga Rajkovića.

Selektor je u poluvremenu napravio trostruku izmenu, ne odustajući od sistema sa dvojicom napadača, s tim što se Mitroviću pridružio Jović, a Sergejevu ulogu preuzeo Dušan Tadić, komde je Mitrović oko ruke stavio kapitensku traku.

Ne računajući Tadićev potez s malog fudbala za Mitrovića s početka tog dela igre, prva prilika viđena je u 55. minutu. Pucao je glavom Mitrović na centaršut Živkovića, a Oblak pokazao zašto je jedan od najboljih golmana sveta.

Nepun minut kasnije, ponovo je proradilo “oružje” viđeno u prvom poluvremenu. Posle kornera Tadića, Sergej je ponovo bio na prvoj stativi, ali ovoga puta slovenački golman nije imao odgovor na njegov udarac glavom.

Da i te kako vodi računa i o takmičarskom delu Lige nacija, Stojković je pokazao u 81. minutu. Uvođenjem Račića, želeo je da sačuva pobedu. Publika je ovacijama ispratila Aleksandra Mitrovića.

Toliko željen pogodak, vredan podizanja samopouzdanja postigao je Luka Jović! Posle još jedne odlične akcije, Živković je centrirao s desne strane slabijom, desnom nogom, a Luka potvrdio “glavometni” trijumf.

Ipak, tu nije bilo sve. Još jednu raskošnu akciju krunisao je Nemanja Radonjić. Oblak se našao u mat poziciji i nije imao šansu.

SRBIJA – SLOVENIJA 4:1 (1:1)

Strelci: 1:0 A.Mitrović 24, 1:1 Stojanović 30 2:1 Milinković Savić 56, 3:1 Jović 85, 4:1 Radonjić 90+2. Stadion: “Rajko Mitić”. Sudija: Hezus Hil Manzano (Španija).

SRBIJA: Rajković – Milenković, Mašović, S. Mitrović – A.Živković, Maksimović, Ilić (od 46. Tadić), Ristić (od 46. Radonjić) – S.Milinković Savić (od 71. Lukić), Jovanović (od 46. Jović), A.Mitrović (od 81. Račić).

SLOVENIJA: Oblak – Blažič, Bijol, M.Mevlja – Stojanović, Zajc, Stanković (od 63. Šporar), Kurtić, Karničnik – Lovrić – Šeško (od 63. Gnezda Cerin).

LIGA NACIJA, divizija B

Grupa 4

Srbija – Slovenija 4:1 (1:1)

(A.Mitrović 24, Milinković Savić 56, Jović 85, Radonjić 90+2 – Stojanović 30)

Švedska – Norveška 1:2 (0:1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.