Budimo u kontaktu

LIGA EVROPE

DRMA SE 11. POZICIJA Srbija ne može da padne posle trećeg kola, ali može posle četvrtog

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Pred fudbalerima Crvene zvezde i Partizana je još dosta posla (Foto: Starsport)

Crvena zvezda i Partizan bore se za sebe u evropskim takmičenjima, ali i za nacionalni koeficijent. Prethodnih godina su ova dva kluba podigla Srbiju na istorijsku 11. poziciju koja je donela dva tima u Ligi šampiona, od toga prvak države ide direktno u grupnu fazu.


LA LIGA: U subotu od 14 igraju Majorka – Almerija, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.10. 


Kako to biva u sportu, teško je dostići neke visine, a još teže je ostati na njima. Sezona u grupnoj fazi nije počela najbolje, a posle dva kola u Ligi Evrope i Ligi konferencija osvojena su samo dva boda.

Te bodove je osvojio Partizan koji je remizirao prošle nedelje u Češkoj protiv Slovačkog i u četvrtak protiv Nice. Crvena zvezda je pretrpela poraze od Monaka i Trabzona. Zbog toga je poljuljano to 11. mesto.

U prilog nam ne idu dobri rezultati norveških, švajcarskih i čeških klubova. Konkretno, Norvežani zaostaju 1.600 bodova, Česi imaju 1.800 manje, a Švajcarci 1.950. Srbija će i posle trećeg kola da zadrži tu poziciju, ali može da je izgubi posle četvrtog.

Bodovi moraju da se osvajaju, a najbitnije su pobede. Ukoliko Zvezda i Partizan u naredna dva kola ne osvoje nijedan bod onda bi mogli da padnu na tabeli. Norveškoj su u tom slučaju potrebne tri pobede i remi, a Češkoj i Švajvcarskoj sve četiri pobede.

Reprezentativna pauza dolazi u pravo vreme našim klubovima, pogotovo Zvezdi koja je u rezultatskoj krizi. Crveno-beli u naredna dva kola igraju protiv Ferencvaroša, a Partizan se sastaje sa Kelnom. Ti susreti su od velike važnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

PRVI POTEZ POSLE PORAZA U TURSKOJ Milojević doveo mladog napadača

Natho nezadovoljan posle remija: Morali smo da pobedimo!

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.