Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

VUJOŠEVIĆ SLOMLJEN: Dejan mi je čuvao leđa! Mogao sam sa njim u rat da odem…

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Duško Vujošević (Foto: Starsport)

Svima je teško pao odlazak Dejana Milojevića. Košarkaši, sportisti, javne ličnosti, opraštaju se od legendarnog košarkaša.


EVROLIGA: Kvota na pobedu Barselone protiv Efesa u našoj kladionici je 2.05. Utakmica počinje u 18:30. 


Svima je mnogo teško pala vest koja je juče stigla iz Amerike. Među njima je i Duško Vujošević, trener koji je u Partizanu sarađivao sa Dejanom Milojevićem.

BIO SAM ZAPREPAŠĆEN

Neutešan je legenardni trener koji je ovog jutra gostovao u jutarnjem programu na “TV Nova”.

– Juče posle dijalize zvao me je Milenko Tepić i pitao me: “Jesi li čuo za Milojevića?'”. Rekao mi je da je imao težak infarkt i da je pitanje da li će da preživi. Bio sam zaprepašćen. Posle se ispostavilo da do operacije nije sat i po imao dotok kiseonika, da je to eksplodiralo. Verovatno će se pokazati da je tromb začepio neki krvni sud – rekao je Vujošević.

Dejan Milojević u dresu Partizana (Foto: Starsport)

Svoje prve košarkaške korake Milojević je napravio u Beovuku kod legendarnog Miše Lakića.

– Upoznao sam jednog fantastičnog čoveka. Za njegov razvoj u startu je zaslužan Miša Lakić iz Beovuka. Dejan mu je bio zahvalan zbog toga. On je bio jedan od retkih ljudi koji je imao zahvalnost – iskreno je govorio Dule.

VOLEO KOŠARKU I FAMILIJU

Igrao je u Partizanu dve sezone i za to vreme ostavio veoma dubog trag. Bio miljenik “grobara”.

 Medicina sportska je bila manje razvijena. On nije imao koleno, ukrštene ligamente nije operisao. Svojim radom na kvadricepsu i zadnjoj loži uspeo je da igra sa tim. Svaki trening za te dve godine odradio je najbolje što je mogao. Čini mi se da nijedan nije propustio. Svaku utakmicu je odigrao na maksimalnom nivou. On je voleo košarku i familiju iznad svega.

Na kraju karijere Milojević se vratio u svoj Partizan kod Duška Vujoševića, ali je već tokom priprema video da zbog kolena ne može da nastavi karijeru.

– Pokušavali su da me smene u jednom periodu, ali Dejan mi je čuvao leđa. Vratio se posle inostranstva u Partizan, potpisao dobar ugovor, ali je tada shvatio da ne može više da igra sa tim kolenom i pocepao je taj ugovor, nije hteo da uzima pare. Retko bi ko to uradio. Teško mu je to palo kada je napustio košarku. Tu ljubav je prebacio na trenerski posao. Otišao je u Megu, a uspeh tog kluba vezan je za njega.

Suvišno je da se priča o košarkom znanju Dejana Milojevića, ali sada svi ističu nešto drugo – njegove ljudske kvalitete.
Bio je izuzetan čovek i igrač. Bio je neko s kim bi mogao u rat da ideš. To je bilo srce od čoveka – zaključio je Duško Vujošević.
1 komentar

1 komentar

  1. 🇦🇱🐀🐁🐭🐭🐭🐭🇭🇷PROPALI PROJEKAT GLODARISTAN

    18.01.2024. at 15:30

    DULA TUKAO KA VOLA U KUPUSU GOSPODIN VLADA DIREKTOR FMP-a!!!!😆😆😆😆😆

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.