Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

EVROBASKET Nemci očerupali “petlove”, Slovenija bolja od Litvanije uz skromnih 14 poena Dončića

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Luka Dončić u prodoru na koš Litvanije (Foto: FIBA)

Iznenađujući trijumf Nemaca nad Francuzima, očekivani Slovenije u meču sa Litvanijom i pobeda Bosanaca nad Mađarima, retzime su prvog kola Grupe B na Evrobasketu.


EVROBASKET U petak od 17.00 igraju Hrvatska – Grčka a krota naše kladionice na pobedu Grka je 1.35.


Veliko iznenađenje na startu Evrobasketa u B grupi – Nemačka je na domaćem terenu u Kelnu u prvom kolu ubedljivim rezultatom 76:63 savladala Francusku, jednog od favorita za osvajanje medalja.

Ovo je druga velika pobeda u takmičarskom meču za Nemce protiv jakog protivnika u kratkom periodu – u kvalifikacijama za Mundobasket su nedavno bili ubedljivi protiv Slovenije.

Nemce su do trijumga predvodili Tajman sa 14 poena, Gifej i Lo ubacili su po 13, dok je Šreder dodao 11 poena. naiefikasniji igrač meča bio je Francuz Jabusel koji je postigao 18 poena, a 11 je postigao Gober

Branilac titule košarkaška reprezentacija Slovenije pobedila je u Kelnu Litvaniju sa 92:85 (27:27, 24:21, 18:19, 23:18), u utakmici prvog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.

Sloveniju su predvodili Majk Tobi sa 24 poena i osam skokova i Goran Dragić sa 19 poena. Luka Dončić pobedi je doprineo sa, za njega preskromnih 14 poena, ali i 10 asistencija i šest skokova, Jaka Blažič sa 14 poena, a Vlatko Čančar sa 11.

U litvanskom timu najefikasniji su bili Mindaugas Kuzminskas sa 19 poena i Marjus Grigonis sa 18. Lukas Lekavičijus dodao je 14 poena uz pet asistencija, Domantas Sabonis 10 poena, a Jonas Valančijunas devet poena uz 12 skokova.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila je u Kelnu selekciju Mađarske sa 95:85 (17:23, 28:23, 28:17, 22:22). Pobedničku selekciju su predvodili Džanan Musa i Jusuf Nurkić sa po 19 poena. Musa je upisao i šest asistencija i pet skokova, dok je Nurkić zabeležio četiri uhvaćene lopte i tri dodavanja.

Džon Roberson je za BiH postigao 18 poena, uz pet asistencija, a Miralem Halilović je dodao 16 poena, uz devet skokova i četiri asistencije.

EVROBASKET, Grupa B, 1. kolo

BiH – Mađarska 95:85

Slovenija – Litvanija 92:85

Francuska – Nemačka 63:76

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ:

EVROBASKET Turci pobedili, Crnogorci ljuti na sudije! Belgija se provukla…

ITALIJANI NAŠLI NOVE POSLODAVCE Falko potpisao za Kaljari, Pićini se seli u Cvajtu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.