Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

TALENAT KAO NESREĆA Bio je bolji od Ronalda! Svet je mogao da mu bude pod nogama… Sve je uništio gram kokaina

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Fabio Paim (Foto: Printksrin/Youtube/Beyond The Sporting Stage)

I nad Ronaldom ima Ronaldo. Zove se Fabio Paim. Niste čuli za njega? Ne čudi. Upropastio je sve ono što su mu predviđali. Novac i karijera su kratko trajali.


EVROLIGA: Olimpijakos dočekuje Partizan (20:15). Sve kvote kladionice MaxBet za ovu utakmicu pogledajte OVDE.


Mnogo kraće nego što se mislilo.

– Ako mislite da sam dobar, sačekajte dok ne vidite Fabija Paima – rekao je Ronaldo kada je prešao u Mančester junajted.

Dovoljno da shvatite kakav je talenat Fabio bio. I sve je bacio u vetar.

Tri godine je mlađi od Ronalda, kao i on počeo je u Sportingu gde je prošao sve mlađe selekcije. Bajka se nastavila odlaskom u Čelsi, zarađivao je 60 hiljada evra mesečno, ali nije znao da se izbori s tim novcem. Izlazio je po noćnim klubovima, opiojao se. Sve se pretvorilo u košmar kada je uhvaćen sa gramom kokaina zbog čega je morao da provede godinu dana u zatvoru. Ovo je njegova priča za “San”.

Foto: Printksrin/Youtube/Beyond The Sporting Stage

“MALI RONALDINJO”

Smatra da mu Kristijano Ronaldo duguje Zlatnu loptu.

Bio sam zaista poseban. Moram da budem skroman, ali ovo je istina. Tada, nažalost, nije bilo ni Instagrama ni Fejsbuka, ništa se nije snimalo kao danas, ali čvrsto i iskreno verujem da do danas nije bilo drugog poput mene sa istim kvalitetom koji sam imao. Kristijano je otišao na nivo koji zaslužuje. Kada sam igrao, da sam imao isti trud i posvećenost, bio bih bolji od njega. Ako govorim o tehnici, bio sam bolji. Bio sam mali Ronaldinjo. Kao što vidimo, nije tehnika ta koja nas vodi kuda god. Da, u to vreme sam bio bolji od Kristijana. Verujem da bi trebalo da mi da jednu od svojih Zlatnih lopti – objasnio je Paim.

Najveće prokletstvo koje ga je zadesilo bio je talenat sa kojim je rođen. Mislio je da mu je to dovoljno da ostvari sve svoje snove.

Na moju nesreću, rođen sam sa talentom. Kako sam zarađivao mnogo novca, stekao sam iluziju da mi nije potreban trud. Nemoguće je da osoba poput mene bude milioner. Žalim zbog nekih svojih izbora. Sada sam u drugim godinama pa mogu da vidim sliku drugačije. Talenat je bio tu, ali moj um nije. Glava mi je bila na ženama i žurkama, svuda osim fudbala. Odigrao sam nekoliko mečeva, ali moje telo nije bilo u najboljoj formi i nije reagovalo na ono što ljudi traže od mene, jer da sam mogao, bio bih u Barseloni ili Real Madridu – smatra Fabio Paim.

“ZATVOR JE BIO TEŽAK”

O zatvorskim danima kaže:

– Zatvor u kome sam bio je pored terena na kojem igra reprezentacija Portugalije, tako da sam mogao da ih gledam kako svakodnevno treniraju za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Bio sam tamo s razlogom i nikada nisam pomislio: “Ah, Kristijano je tamo. I ja bi trebalo da budem tamo.” Zatvor je bio zaista težak i za mene i moju porodicu, ali bilo je i dobro za mene. Naučio sam da ono što dolazi lako nije dobro za tebe. I nisam mogao više da vodim takav način života, pa moram da radim i da imam dostojanstvo. Moj život je sada mirniji. Siguran sam da ću da napravim još neke greške jer sam čovek. Ne želim da me bilo ko žali. To je bio moj izbor, to je bila moja greška, ali bila mi je potrebna uteha i podrška koju samo porodica može da ti pruži.

Najveći oslonac je imao i ima u porodici.

Porodica je najvažnija stvar. Morao sam da budem iskren prema svojoj deci. Samo sam ih zamolio da budu tu za mene, da me posete. Majka mi je uvek bila velika podrška i još uvek je. Ono što me toliko boli je koliko sam ih povredio svojim greškama jer to nisu zaslužili. Uradio sam im previše – rekao je na kraju Fabio Paim.

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.