Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Partizan “izvozi” sve manje bisera u Evropu, ali mu je škola i dalje u svetskom vrhu

Emir Selmani

Objavljeno

,

Mladi fudbaleri Partizana (Foto: FK Partizan)

Omladinska škola FK Partizan decenijama unazad bila je ponos kluba iz Humske. Crno-beli u poslednje vreme i ne izvoze svoje bisere u Evropu, ali je škola ostala u samom svetskom vrhu.


ITALIJA, Kup: Bolonja u 21.00 igra protiv Verone, a kvota kladionice MaxBet na pobedu domaćeg tima je 1.73.


Naime, prema istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES), Partizan se nalazi na 12. mestu, a Crvena zvezda na 16. poziciji po broju igrača koji su barem tri godine bili u klubu od 15. do 21. godine, a sada igraju u jednoj od 48 liga na teritoriji Evrope, Azije ili Južne Amerike. “Parni valjak” ih ima 71, a klub sa “Marakane” 64.

Na prvom mestu se nalazi Ajaks sa 86 igrača, odmah iza je Benfika sa 85, dok je na trećem mestu Sporting iz Lisabona sa 84. U prvih pet se nalaze i urugvajski Defensor sa 82 i Boka Juniors sa 81 fudbalerom. U prvih deset je i Dinamo iz Zagreba sa brojkom od 74 igrača u 48 različitih liga.

Omladinci Partizana dobro guraju u UEFA Ligi šampiona za mlade i nema sumnje da bi u toj ekipi mogao da se nađe neki fudbaler koji bi mogao da napravi veliki transfer iz Humske. Potrebno je najpre da dobije šansu u prvom timu i da ga crno-beli “izlože” u evropskim utakmicama.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.