Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

GAĆINOVIĆ ODUŠEVLJEN: Da nisam došao u Novi Pazar, ne bih znao da ovako nešto postoji!

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Gaćinović sa svojim igračima (Foto: FK Novi Pazar)

Fudbalski klub Novi Pazar živi svoje snove. Nikada ranije nije se dogodilo da veže pet pobeda u Superligi Srbije. Lestvica je podignuta, apetiti rastu.


SRBIJA, SUPERLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Novog Pazara protiv Spartaka je 2.20. Meč počinje u 16:30.


Predvođeni iskusnim trenerom Vladimirom Gaćinovićem plavo-beli su u sjajnoj seriji zahvaljujući kojoj su pri vrhu tabele elitnog ranga. Preciznije, Pazarci su posle osam odigranih kola na drugom mestu, odmah iza vodeće Crvene zvezde! Logično, u gradu vlada prava fudbalska euforija. Da je moguće, već ovog utorka protiv Spartaka tribine “CaizCoin Arene” bile bi dupke pune. Ipak, zbog kazne koja je još uvek na snazi, Pazarci će i ovoga puta da igraju bez pomoći svojih vernih navijača.

PODRŠKA U DVA SATA POSLE PONOĆI

To ne kvari atmosferu, naprotiv. Podrška plavo-belima je iz dana u dan sve jača i veća. Posle pobede proteklog vikenda u Novom Sadu protiv Mladosti GAT, fudbalere i stručni štab je u dva sata iza ponoći dočekalo nekoliko stotina najvernijih navijača. Prizor od koga zastaje dah i podiže adrenalin.

– Nekoliko kilometara pre ulaska u grad sačekala su nas dva automobila sa zastavama, a kad smo došli ispred stadiona video sam skoro nestvaran prizor. Radost, po mojoj proceni 1000 navijača, iskazivana je pesmom, bakljadom i vatrometom. Da nisam došao u Novi Pazar ne bih znao da tako nešto postoji. Posle viđenog shvatiš da vredi ono čime se baviš. Dirnut sam načinom na koji nas prate i kako doživljavaju naše rezultate. Oni žive za klub, a igrači im za toliku ljubav uzvraćaju tako što “ginu” na terenu. Kad se ovako nešto vidi od strane onih koji su se možda i ohladili zbog nedostatka uspeha u ranijim sezonama, to te samo tera da nastaviš na isti način – ne krije oduševljenje Vladimir Gaćinović, strateg Novog Pazara.

Gotovo u dahu nastavio je da sipa komplimente na račun navijača, ali i cele atmosfere koja vlada u ovom gradu na jugozapadu Srbije.

Ceni se i u drugim mestima kad daješ maksimum za grb koji nosiš, ali to se ne pokazuje kroz ovakvu emociju. Mnogo znači da smo im vratili veru u fudbal. Sve što se dešava čini i mene ponosnim. Za ovu igru dišem i živim, to dobro zna moja sportska porodica koja je zbog moje predanosti često znala da trpi. Međutim, na sve se zaboravi kad naiđeš na satisfakciju od strane sredine koja ume da te ispoštuje i nagradi – emotivno, ali staloženo govori Gaćinović.

NA POBEDU I PROTIV SPARTAKA

Na redu je Spartak. Uloga favorita je na strani domaćina, ali Gaćinović naglašava da tek sada sledi period dokazivanja i potvrđivanja.

Koliko se sećam pet uzastopnih pobeda nikad kao trener nisam ostvario u prvenstvu. Međutim, pobedu protiv Mladosti slavili smo tada i dan posle utakmice, a onda smo je arhivirali. Sad ide period kad treba pokazati koliko smo velika ekipa. Sve misli usmerene su ka Spartaku jer želimo novi trijumf. Ponašaćemo se kao da ništa do sada nismo napravili – izjavio je za klupski sajt čovek koji je Novi Pazar doveo do potkrovlja Superlige.

Utakmica između Novog Pazara i Spartaka, kojom započinje deveto kolo Superlige, na programu je u utorak od 16:30.

PROČITAJTE JOŠ:

SKANDAL U ITALIJI Vlahovića vređali na nacionalnoj osnovi, treći put otkako je na “čizmi”! (VIDEO)

ŠOK NA US OPENU Prvog dana eliminsano čak 10 nosilaca: Cicipas ispao od kvalifikanta!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.