Budimo u kontaktu

KATAR 2022

GLEDALI SMO DO SADA NAJBOLJI MEČ NA MUNDIJALU Asano ušao sa klupe i razbio Nemce, probušio Nojera i potpisao sebi jači bundesligaški ugovor (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Takuma Asano razbio Nemce (Foto: Beta/AP)

Na startu “E” grupe videli smo senzaciju. Japan je na Kalifa stadionu pobedio Nemačku sa 2:1, iako su “panceri” na poluvremenu vodili sa 1:0.


SVETSKO PRVENSTVO Belgija od 20 časova igra protiv Kanade. Kvota na “keca” je 1.55 u kladionici MaxBet.


Da li su meč iz Al Rajana gledali u Humskoj, boli li ih odlazak Asana za “dž”? Bivši napadač crno-belih ušao je u igru u 57. minutu i razbio je Nemce. Možda ih već sada poslao kući, jer je u ovoj grupi i Španija. Heroj “samuraja” bio je selektor Morijasu koji je pogodio sve izmene i uništio za 45 minuta četu Hansija Flika. Gledali smo apsolutno najbolji meč u dosadašnjem delu Mundijala.

PRVO POLUVREME – TRI GOLA, JEDAN PRIZNAT

Utakmica je mogla da počne šokantno po “pancere”. U 8. minutu je pukla kontra preko Ita, Maeda je postigao gol, ali je on pomništen zbog očiglednog ofsajda. Nemačka je prvu pravu šansu stvorila u 17. minutu kada je Ridiger pokušao posle kornera, ali je lopta otišla pored gola. Samo osam minuta kasnije “panceri” su zahtevali penal, pregledao se snimak u VAR sobi, ali sudija Sineros nije pokazao na penal.

Jeste u 31. minutu kada je golman Gonda napravio prekršaj nad Raumom. Siguran sa “bele tačke” bio je Gundogan. Nastavila je Nemačka sa napadima, a šut Kimiha pred kraj prvog dela igre završio je preko gola. Pokušao je i mladi Musiala u 45. minutu, ali ponovo pored gola. U nadoknadi vremena Nemci su pogodili preko Kimiha, ali je gol poništen zbog ofsajda signalizacijom iz VAR sobe. Na poluvreme se otišlo vođstvom Nemačke 1:0.

DRUGO POLUVREME – GROKA PILULA ZA NEMCE ZVANA “ASANO”

“Elf” je zapretio već u 47. minutu, ali je Gnabri bio neprecizan. U 52. minutu videli smo sav talenat Musiale, fudbaler Bajerna je na travu bacio kompletnu defanzivu Japana, ali je šutirao preko gola. U 57. minutu na teren kod “samuraja” ušao je bivši fudbaler Partizana Asano i to se osetilo.

Prvo su Nemci u 60. minutu mogli da dupliraju prednost, ali je Gundogan iz polukruga pogodio desnu stativu. Samo minut kasnije odbrani “pancera” pobegao je Asano, ali je tukao preko gola. U 71. minutu je pravo čudo kako Nemci nisu poveli sa 2:0. Imali su četiri šuta za svega 30 sekundi i sve je odbranio golman Japana Gonda. Prvo je šutirao Hofman, ali je čuvar mreže “samuraja” odbranio, pokušao je Gnabri udarcem sa distance, ali je usledila nova odbrana. Musiala je iz odbitka došao do lopte, centrirao, tukao je glavom Gnabri, ali je Gonda odbranio, pokušao je napadač Bajerna iz odbitka, ali je golman Japana bio kao hobotnica. Selektor Japana je uveo Doana i to će brzo da mu se posreći.

U 74. minutu je Ito bio sam pred Nojerom, šutirao je sa pet metara, ali je čuvar mreže Bajerna bio sjajan, a Sakai je odbijenu loptu lansirao daleko od gola. Ipak, izjednačenje je usledilo u 76. minutu. Nojer je odbranio šut sa leve strane, kratko je odbio do bundesligaškog igrača Doana, a rezervista je pogodio – 1:1.

U 84. minutu je usledio pravi šok na Kalifa internešnal stadionu. Itakura je poslao dugu loptu sa svoje polovine, Nemci su zaboravili Asana koji se stuštio ka golu i kada je delovalo da nema šanse da postigne gol, bivši fudbaler Partizana je probušio mrežu i golmana Nojera za 2:1. Nova senzacija je bila na pragu.

Nemci su do kraja imali posed, ali je Japan bio opasniji iz kontranapada. Asano i Minamino su čudo pravili, lasom nisu defanzivci Nemačke mogli da ih uhvate. Imao je Gorecka dobru šansu u nadoknadi vremena, ali je Japan imao sreće, jer je ofanzivni vezista bio neprecizan. Na kraju velika pobeda Japana 2:1. Trijumf protiv Kostarike ih vodi u nokaut fazu Mundijala.


NEMAČKA – JAPAN 1:2 (1:0)

/Gundogan 33p – Doan 76, Asano 83/

Stadion: Kalifa Internešnl (Al Rajan)

Sudija: Ivan Sinseros (El Salvador)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer 7,5, Raum 7, Zile 6,5, Ridiger 7, Šloterbek 7, Gundogan 6,5 (od 68. Gorecka 6,5), Kimih 7, Musijala 7 (od 79. Fulkrug -), Gnabri 6,5 (od 90. Mukoko -), Miler 6 (od 68. Hofman 6), Haverc 6 (od 79. Gece -).

JAPAN (4-2-3-1): Gonda 8, Nagatomo 6,5 (od 57. Mitoma 7), Itakura 7,5, Jošida 7, Sakai 7 (od 75. Minamino 7), Tanaka 6,5 (od 72. Doan 7), Endo 6,5,  Kamada 6,5, Ito 7, Kubo 6 (od 46. Tomijasu 7),  Maeda 6,5  (od 57. Asano 8).


GRUPA H – 1. KOLO:

Nemačka – Japan 1:2 (1:0)

(Gundogan 33 penal – Doan 75, Asano 83)

17.00 Španija – Kostarika

3 Komentara

3 Comments

  1. Pitam za druga Vučelu

    23.11.2022. at 17:15

    Šta kaže Vezara na ovo….kada ćemo da naplatimo od Bohuma obrštećenje????

    • tomas

      tomas

      23.11.2022. at 19:30

      Jos ce Partizan platiti njemu ugovor do kraja iako je pobegao

  2. tomas

    tomas

    23.11.2022. at 19:30

    Teoretski bas i nije tacno da ih pobeda nad Kostarikom vodi dalje, ako Nemci pobede Spance a oni Japan pravi se krug 3 reprezentacije sa 6 bodova gde ce odlucivati medjusobna gol razlika tako da nemojte iznositi netacne informacije

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.