Budimo u kontaktu

EVROKUP

“GROBARI” STREPE Savić: Pitanje je da li ćemo da igramo Evroligu i ukoliko osvojimo Evrokup!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Zoran Savić (Foto: Starsport)

Izjava sportskog direktora crno-belih izazvala je strepnju kod navijača. On je situaciju okarakterisao takvom da ne garantuje Partizanu učešće u Evroligi čak i ukoliko osvoje Evrokup.


Na meču Radnički 1923 – Radnički Niš, naša kladionica nudi kvotu 2.05 za igru ug 3+.


Sportski direktor “parnog valjka”, Zoran Savić, govorio je za BasketNews o aktuelnoj situaciji u Evroligi i Evrokupu. Kako navodi, crno-beli zaslužuju da igraju Evroligu više od pojedinih timova sa licencama, ali im osvajanje drugog najjačeg evropskog takmičenja ne garantuje realizaciju tog cilja.

Ništa nije sigurno. Ako osvojimo Evrokup, pitanje je da li ćemo svejedno igrati Evroligu. Situacija je kritična – rekao je Savić, pa dodao:

– Svi gube novac u Evrokupu. Mi gubimo novac. Nije isto kada igrate 17 utakmica protiv Reala, Barselone, Žalgirisa… Lakše je da napunite budžet kada igrate Evroligu. Teško je i kad ne znate koje ćete takmičenje igrati sledeće sezone. Sada je vreme da potpišete igrače za sledeću sezonu. Koje igrače? Koje takmičenje igramo? Šta da im ponudim? Igrači će otići za manji novac u Evroligu, pre nego da dođu za veći u Evrokup. Morate da im ponudite projekat. To je jedini način.

Partizan povratak u Evroligu čeka već osam godina, a sportski direktor crno-belih o tome kaže:

– Partizan zaslužuje da igra Evroligu, više nego neki timovi koji je igraju i imaju garantovanu licencu. Nije isto da prodajete karte u Italiji i ovde. Na primer, za Virtus se plaća 500 evra da se sedi u prvom redu, a u Barseloni su najbolja mesta 300 evra. Mislim da zarađujemo više para nego Barselona. Ako pogledate Špance, njihova ulaganja dolaze iz fudbala. Oni to mogu da urade, sve centralizuju, tako funkcioniše, radio sam tamo. Mi imamo nešto u ovim košarkaškim državama, pogledajte Žalgiris, oni izgube pet utakmica, pa opet bude puna hala. To je najvažnije. Makabi zarađuje 12 miliona, Alba oko 4 miliona. Da igramo Evroligu, bili bismo na trećem mestu po zaradi od karata – zaključio je Savić.

PROČITAJTE JOŠ:

Čović o potencijalnom plasmanu na F4: Ako bi se to dogodilo, bili bismo nepobedivi!

PARTIZANOV “DŽEKPOT” Koprivičin put od “promašaja” do uzdanice “parnog valjka”!

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.