Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Hrvatska dobila novog selektora rukometne reprezentacije

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Hrvatski rukometaši nisu opravdali očekivanja (Foto: Beta/AP)

Rukometni savez Hrvatske (HRS) imenovao je Gorana Perkovca za novog selektora muške reprezentacije. Upravni odbor HRS-a ocenio je da devetim mestom na nedavnom Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj nije ispunjen zadati cilj, a to je bilo četvrtfinale i olimpijske kvalifikacije, prenela je Hina.


LIGA 1: Od 21 igraju Lans – Nica, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.75.


Najvažnija odluka je da je konstituisan novi Upravni odbor. Izabrana su tri potpredsednika saveza, zatim su u sledećim tačkama dnevnog reda bile rešavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Posle toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podneo izveštaj za Svetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je predložio da se razreši postojeći stručni štab muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćen izveštaj gospodina Červara. Jednoglasno je prihvaćen predlog gospodina Červara da za novog selektora bude izabran Goran Perkovac – istakao je predsednik RS Hrvatske Tomislav Grahovac.

Sa mesta selektora je smenjen Hrvoje Horvat, a doveden je 60-godišnji stručnjak, koji je sa Hrvatskom osvojio olimpijsko zlato u Atlanti 1996. godine. Perkovac je veći deo trenerske karijere proveo u Švajcarskoj, a pored tamošnje selekcije vodio je i reprezentaciju Grčke.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVI SELEKTOR SRPSKIH ODBOJKAŠICA: Glavni cilj je plasman na Olimpijske igre u Parizu

POSLE TEŠKOG PORAZA Parker govorio o “grobarima”: Oni prave…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.