Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

ILIEV: Sa Pirlom se stiglo do najsitnijih detalja! Kanga je bio blizu Partizana, ali smo izabrali njega…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Ivica Iliev o poslu koji je odradio u Partizanu (Foto: Starsport)

Partizan dugi niz godina gleda u leđa Zvezdi kada je reč o borbi za titulu. Ipak, niko ne može da ospori da u poslednjih šest godina crno-beli više pogađaju sa inostranim pojačanjima.


LIGA NACIJA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Hrvatske protiv Austrije je 2.60. Meč u Beču počinje u 20:45.


Zasluge za to nosi sada već bivši sportski direktor Ivica Iliev. On je u razgovoru za “Arenu sport” rekao da je Gelor Kanga bio blizu Humske, tačnije da je pre dolaska u Crvenu zvezdu bi ponuđen “parnom valjku”. Ivica Iliev je izabrao Leonarda da Silvu.

Dobio sam poruku dok sam bio u kolima na Košutnjaku. Uzimam telefon i puštam video klip od 30 sekundi. Vozio sam i pitao sam se da li je moguće da ovog mogu da dovedem. Tog što mi je poslao klip pitao sam da li bi Leonardo došao za 10.000 mesečno. Naravno da je došao za mnogo više, ali tako sam počeo. Kako je došlo do toga? Meni je pre Zvezde bio ponuđen i Kanga, a ljudi treba da znaju da Zvezdi i Partizanu nude identične igrače. Tražili smo ko je Leonardov agent i kada smo došli do njega rekao nam je: „Da li ste normalni? Za vas je Kanga“. Veoma poštujem Kangu, odličan je igrač, ali vidi se jasna razlika u kvalitetu te dvojice igrača – rekao je Iliev.

Nekadašnji sportski direktor crno-belih je rekao da je u junu ozbiljno pregovarao sa Andreom Pirlom da preuzme Partizan. Govorio je i o angažovanju Ilije Stolice.

Sedeo sam sa njim i čovek je hteo za pet puta manje novca nego što je dobio u Turskoj… I njega je to zaintrigiralo, oduševilo i želeo. I to je trajalo 10-15 dana dok se sve lomilo. Dolazilo se do najsitnijih detalja – rekao je Iliev, pa se prebacio na Stolicu:

Dao sam reč da tu temu neću počinjati dok mene neko ne pecne, onda ću reći sve, naravno. Do tada neću. Odluka je bila moja. Ne kajem se. Ponovo bih isto uradio. Morate da zaštite svoj autoritet. Ne bih toliko dugo izdržao na funkciji sportskog direktora Partizana da sam bio potrčko. Želeo sam da snosim odgovornost pozicije i funkcije, zato sam uvek govorio kako vidim tim. Zato mi je drago što je velika većina bila uvek u kontri sa mnom. Većina je uvek drugačije videla svakog fudbalera kojeg sam doveo. Šta da kažem, neravnopravna borba, jači sam od svih njih.

Ivica Iliev se kaje samo zbog jednog fudbalera kog nije uspeo da dovede u Partizan.

Samo je jedan „uspeo“ da ne dođe, a da sam ga pozvao. Bio je u Srbiji. Žao mi je, jer je on samo jedan koji nije došao, a siguran sam da nije bilo samo do njega. U pitanju je Ngoj iz Belgije. Profil igrača kakav ja obožavam. Delovalo je da je to – to. Nije došao zbog čoveka koji uopšte nije učestvovao u priči – zaključio je Iliev.

PREPORUČUJEMO:

REGION NE ŠTEDI HVALOSPEVE Strašni Mitrović! Hit-napadač! Fantastična forma pred Katar

POJAČANJE NA ČAIRU Lalatović ima novog aduta u Radničkom

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.