Budimo u kontaktu

Ivica Iliev

Bivši srpski fudbaler Ivica Iliev rođen je u Beogradu 27. oktoara 1979. godine. Igrao je na poziciji napadača.

Klupska karijera

Svoje prve korake Ivica Iliev načinio je u FK Rad, da bi ubrzo nastavio da trenira u Partizanu, takođe u mlađim kategodijama.

Za prvi tim u FK Partizana debitovao je pod trenerskim nadzorom Ljubiše Tumbakovića u sezoni 1997/98, a prve golove za crno-bele postiže tokom naredne sezone. Od 2000. godine i dolaska Mateje Kežmana dobija mesto u prvoj postavi Partizana.

Ivica Iliev se u sezoni 2003/04. sa Partizanom plasirao u grupni fazu UEFA Lige šampiona i zahvaljujući njegovom pogotku, ujedno i jedinom golu na gostovanju Njukas junajtedu u poslednjoj rundi kvalifikacija, Partizan se izborio za produžetke, nakon kojih su crno-beli i dobili ovaj meč.

Sa Fudbalskim klubom Partizan Ilijev je 2001. osvojio Kup, a tri puta i državno prvenstvo u fudbalu i to 1999, 2002. i 2003. godine.

Ivica Iliev u Italiji

Godine 2004. Srpski fudbaler potpisuje ugovor sa FK Mesina. U svojoj prvoj sezoni sa italijanskim klubom igra 29 utakmica na kojima postiže samo jedan gol. U januaru 2006. iz Serije A odlazi na pozajmicu trećeligašu FK Đenova, sa kojim do kraja sezone uspeva da se izbori za plasman u viši rang takmičenja. Sezone 2006/07. vraća se u Mesinu.

Slede PAOK, Bundesliga, pa Makabi

Sezonu 2007/08. Ilica Iliev provodi u PAOK-u iz Soluna, za kojeg postiže samo jedan gol, da bi u avgustu 2008 potpisao sa nemačkim FK Energi Kotbusom. U 27 odigranih utakmica u Bundesligi postiže tri gola, a njegov klub ispada u nižu ligu, da bi 2009. počeoo Makabi iz Tel Aviva, gde provodi sezonu 2009/10.

Partizan i Visla Krakov

Sredinom 2010. Srpski fudbaler vraća se u zemlju, gde potpisuje jednogodišnji ugovor sa beogradskim Partizanom, sa kojim odvaja duplu krunu i dolazi do gupne faze takmičenja za Ligu šampiona. Iste sezone biva proglašen zaprvog strelca Superlige Srbije.

U junu 2011. odlazi u FK Visla Krakov, za koji igra naredne dve godine i u kojem završava svoju igračku karijeru.

Ivica Iliev u timu reprezentacije

Za reprezentaciju Srbije i Crne gore fudbaler je debitovao na prijateljskom meču protiv selekcije Nemačke u Bremenu 30. aprila 2003. Za seniorsku reprezentaciju nastupio je dva puta i postigao dva gola, i to prvi put kod selektora Dejana Savićevića, a zatim kod Save Miloševića, na prijateljskom meču između Srbije i Crne Gore i Poljske 16. novembra 2003. godine.